Voimalaitoksen käyttäjän oppisopimuskoulutus

Lokakuussa kolmella UPM:n tehdaspaikkakunnalla starttaa oppisopimuskoulutusohjelma, johon etsimme 15 henkilöä. Koulutusohjelma toteutetaan yhdessä AEL:n kanssa.

​UPM:llä on käynnistymässä lokakuun alussa kaksivuotinen oppisopimuskoulutusohjelma, joka tähtää voimalaitoksen käyttäjän ammatitutkintoon. Koulutusohjelmaan valittavat henkilöt työskentelevät Jämsässä Jokilaakson, Valkeakoskella Tervasaaren ja Rauman paperitehtaiden voimalaitoksilla. Hakuaika koulutusohjelmaan päättyy 29.8.2017. 

 

Kaksi vuotta kestävä oppisopimukoulutus koostuu pääosin työssäoppimisesta. Lähiopetusjaksoilla perehdytään myös teorian oppimiseen.  Työtehtäviin kuuluu erilaisten voimalaitoksen prosessien operointi ja hallinta. Tällaisia tehtäviä on muun muassa kattila-, turbiini- ja vesilaitosprosessien vastuullinen hoitaminen.

Monipuolisiin tehtäviin kuuluu myös energian alueen kenttämiehen tehtäviä: valvontakierroksia, erilaisia käyttökunnossapitotehtäviä sekä polttoainekentän hoitoa. Työ on vuorotyötä.

Koulutusohjelma lyhyesti

  • Koulutusohjelman pituus on kaksi vuotta, ja se toteutetaan monimuotoisena oppisopimuskoulutuksena.
  • Koulutusohjelmaan valitut työskentelevät UPM:n Jämsän Jokilaakson, Valkeakosken Tervasaaren tai Rauman voimalaitoksilla.
  • Koulutusohjelmat koostuvat käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista .
  • Tavoitteena on suorittaa voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto. Sen suorittamiseen laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.
  • Koulutusyhteistyökumppanina ja tutkintojen järjestäjänä toimii AEL.
  • Kouluttajina toimivat ulkopuoliset alan koulutusammattilaiset sekä UPM:n omat asiantuntijat.
  • Uusien koulutusohjelmiin valittujen kanssa tehdään koulutuksen ajaksi määräaikainen työsopimus. Uusille työntekijöille maksetaan työssäoppimisesta palkkaa ja lähiopetusjaksot ovat oppisopimuspäivärahan alaisia.

 

Onko tämä oppisopimuskoulutus sinulle?

Etsimme aktiivisia henkilöitä, joilla on positiivinen asenne ja halua oman ammattitaidon kehittämiseen. Oma-aloitteisuus, vastuun ottaminen ja kyky tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa ovat ominaisuuksia, joita työssä tarvitaan tiimityön lisäksi.

Koulutukseen valittavalla tulisi olla ammatillinen peruskoulutus esimerkiksi sähkö-, automaatio-, kone- tai prosessitekniikasta. B-ajoluokan ajokortti on välttämätön. Arvostamme kokemusta automaatiojärjestelmistä sekä erilaisista kunnossapidon tehtävistä.

Meille UPM:ssä turvallisuus on olennainen osa jokapäiväistä toimintaa. Tavoitteenamme on, ettei yhtäkään tapaturmaa tapahdu työpaikallamme. Turvallisuusajattelun omaksuminen ja sitoutuminen yhteisiin sääntöihin ja halu edistää näitä omalla toiminnalla ovat ominaisuuksia, joita odotamme jokaiselta UPM:läiseltä.

 

 Miten rekrytointi etenee?

Voimalaitoksen käyttäjän oppisopimuskoulutusohjelman hakuaikataulu

 

​Mistä tied​än onko hakemukseni tullut perille?

Kun lähetät hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta, saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille. Kannattaa tarkastaa myös roskapostilaatikko.
Voit aina myös olla yhteydessä HR Palvelukeskukseemme (contacthr@upm.com tai 020 414 6600, arkisin klo 8-17).
Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin rekrytointijärjestelmästämme löydät Kysymyksiä rekrytoinnista -osiosta.