Nyt: Hae vanerialan moniosaajakoulutukseen!

UPM:n vaneritehtailla Joensuussa, Mikkelin lähellä Pelloksessa ja Savonlinnassa sekä Kalson viilutehtaalla käynnistyy oppisopimuskoulutus syksyllä, jonka hakuaika on nyt käynnissä. Oppisopimuskoulutukseen valittavalla tulisi olla ammatillinen peruskoulutus ja halu kehittyä ammattilaiseksi työnteon ohella.

​Etsimme yhteensä noin 30 tulevaisuuden vaneriammattilaista vaneritehtaillemme Joensuuhun, Mikkelin läheisyydessä oleville Pelloksen tehtaille ja Savonlinnaan sekä Koulolan lähellä sijaitsevalle Kalson viilutehtaallemme oppisopimuskoulutukseen.

 

Tietoa koulutusohjelmasta

Noin kaksi vuotta kestävässä oppisopimusohjelmassa osallistujat kasvavat vaneriprosessin moniosaajaksi, ja pääsevät työskentelemään tehtaan erilaisissa tuotantotehtävissä.  Samalla suoritetaan levyalan ammattitutkinto.

Yhteistyökumppaneina toimivat Joensuussa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria, Savonlinnassa Savon ammatti-ja aikuisopisto ja Ammattiopisto SAMIedu sekä Jyväskylässä koulutuskuntayhtymä Gradia.  Koulutusohjelmien kouluttajina toimivat UPM:n omat asiantuntijat ja ulkopuoliset koulutuksen ammattilaiset. Koulutusohjelmat koostuvat käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista.

Koulutusohjelmaan osallistuville tehdään koulutuksen ajaksi määräaikainen työsopimus, jonka ajalta maksetaan palkkaa ja koulutuksen ajalta koulutuspäivärahaa. Koulutusohjelman päättymisen jälkeen työsuhteen jatkomahdollisuuksia arvioidaan yksilöllisesti.

Koulutuksen tavoitteet

  • Monipuolinen ammatillinen osaaminen työopastuksen ja itsenäisen harjoittelun kautta  
  • Levyalan ammattitutkinnon suorittaminen 
  • Ohjelmaan osallistuville tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma, ja osallistujat perehdytetään yrityksen ja oman tuotantolaitoksen toimintoihin
  • Oppimisen pääpaino on käytännön tuotantotehtävissä
  • Teoriakoulutukset pidetään pääosin tehtaalla ja tarpeen mukaan myös ulkopuolisissa koulutustiloissa

Onko tämä koulutus sinulle

Etsimme aktiivisia, täysi-ikäisiä henkilöitä, joilla on positiivinen asenne ja halua oman ammattitaidon kehittämiseen. Oma-aloitteisuus, vastuunottaminen ja kyky tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa ovat ominaisuuksia, joita työssä tarvitaan tiimityön lisäksi.

Koulutukseen valitulla tulisi olla ammatillinen peruskoulutus. Alan työkokemus ei ole välttämätön, mutta aiempi muutaman vuoden työkokemus mekaanisen puuteollisuuden tehtävistä katsotaan eduksi. Vanerityöntekijän työtehtävät ovat kolmivuorotyötä ja töitä tehdään säännöllisesti myös viikonloppuisin. Sujuvan suomen kielen taidon lisäksi englannin kielen perustaidot ovat tarpeen.

Meille UPM:ssä turvallisuus on olennainen osa jokapäiväistä toimintaa. Tavoitteenamme on, ettei yhtäkään tapaturmaa tapahdu työpaikallamme. Turvallisuusajattelun omaksuminen ja sitoutuminen yhteisiin sääntöihin ja halu edistää näitä omalla toiminnalla ovat ominaisuuksia, joita odotamme jokaiselta UPM:läiseltä. 

Tutustu liiketoimintaan ja tuotteisiin UPM Plywoodin nettisivuilla >>

 Miten rekrytointi etenee?

Important Image

​Täytäthän hakemuksesi huolellisesti ja lähetä se meille ajoissa ennen hakuajan päättymistä.

Hakuaika vanerialan moniosaajakoulutukseen on päättynyt

​Mistä tiedän onko hakemukseni tullut perille?

Kun lähetät hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta, saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille. Kannattaa tarkastaa myös roskapostilaatikko.
Voit aina myös olla yhteydessä HR Palvelukeskukseemme (contacthr@upm.com tai 020 414 6600, arkisin klo 8-17). Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin rekrytointijärjestelmästämme löydät Kysymyksiä rekrytoinnista -osiosta.