Kouluttaudu ammattiin työtä tehden

Lappeenrannan Kaukaan sahalla käynnistyy moniosaajakoulutus joulukuussa 2018.

​Järjestyksessään viides koulutusohjelma saha-alan moniosaajaksi on käynnistymässä loppuvuonna 2018. Etsimme kymmentä sahateollisuudesta kiinnostunutta, motivoitunutta henkilöä noin kaksi vuotta kestävään koulutusohjelmaan Kaukaan sahalle Lappeenrantaan.

 

Oppisopimustyyppisessä koulutuksessa kehityt moniosaajaksi ja saat mahdollisuuden työskennellä erilaisissa sahatuotannon prosessitehtävissä yhdellä Suomen suurimmalla sahalla Saimaan rannalla.

Koulutus koostuu käytännön työssäoppimisesta ja lähiopetusjaksoista, ja sen aikana pääset suorittamaan saha-alan ammattitutkinnon. Työssäoppiminen ja lähiopetusjaksot ovat palkallisia.

Tietoa saha-alan moniosaajakoulutuksesta

Noin kaksi vuotta kestävän koulutusohjelman aikana kehityt saha-alan moniosaajaksi. Koulutusohjelma koostuu käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista. Työtehtävät sahalla vaihtelevat työpisteestä riippuen. Fyysistä toistoa vaativien työtehtävien lisäksi töitä tehdään myös tuotannon ohjauksessa tietokoneen eri sovelluksilla.   

Yhteistyökumppanina toimii Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia. Teoriakoulutukset pidetään pääosin tehtailla ja tarpeen mukaan myös ulkopuolisissa koulutustiloissa. Kouluttajina toimivat UPM:n omat asiantuntijat ja ulkopuoliset koulutuksen ammattilaiset.

Koulutusohjelmaan valittujen kanssa tehdään koulutuksen ajaksi määräaikainen työsopimus, jonka ajalta maksetaan palkkaa.

Koulutuksen tavoitteet

  • Saavuttaa työhönopastuksen ja itsenäisen harjoittelun kautta monipuolinen ammatillinen osaaminen
  • Suorittaa puuteollisuuden ammattitutkinto, sahateollisuuden osaamisalalta
  • Tutkinnon suorittamiseen laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma
  • Perehtyä yrityksen ja oman tuotantolaitoksen toimintoihin koulutusohjelman aikana
  • Oppimisen pääpaino on käytännön tuotantotehtävissä.
     

Onko tämä koulutus sinulle?

Etsimme yli 18-vuotiasta, jolla on tehtävään soveltuva ammatillinen koulutus tai vastaavat tiedot ja taidot. Etsimme aktiivisia henkilöitä, joilla on halua oman ammattitaidon kehittämiseen. Oma-aloitteisuus, positiivinen asenne, vastuun ottaminen ja kyky tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa ovat ominaisuuksia, joita työssä tarvitaan tiimityötaitojen lisäksi.

Meille UPM:ssä turvallisuus on olennainen osa jokapäiväistä toimintaa. Tavoitteenamme on, ettei yhtäkään tapaturmaa tapahdu työpaikallamme. Turvallisuusajattelun omaksuminen ja sitoutuminen yhteisiin sääntöihin ja halu edistää näitä omalla toiminnalla ovat ominaisuuksia, joita odotamme jokaiselta UPM:läiseltä.

 Rekrytoinnin aikataulu 2018

Important Image

Lähetä hakemuksesi jo tänään, mutta viimeistään 25.9.2018.

 

​Mistä tiedän onko hakemukseni tullut perille?

Kun lähetät hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta, saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille. Kannattaa tarkastaa myös roskapostilaatikko.
Voit aina myös olla yhteydessä HR Palvelukeskukseemme (contacthr@upm.com tai 020 414 6600, arkisin klo 8-17). Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin rekrytointijärjestelmästämme löydät Kysymyksiä rekrytoinnista -osiosta.

Lue lisää sahaliiketoiminnastamme netissä:

 


UPM Kaukaan tehtaat Lappeenrannassa

Tutustu UPM Kaukaan tehdasalueella on sahan lisäksi sellu- ja paperitehdas sekä biojalostamo.