Kasva paperiteollisuuden ammattilaiseksi Jämsässä, Raumalla ja Valkeakoskella

”Prosessiteollisuus on kiehtovaa. Siinä on monimutkaisia prosesseja. Koko ajan tulee uusia laitteita, ajotapoja ja kemikaaleja. Kehittymismahdollisuudet ovat valtavat. Tällä alalla ei koskaan tule valmiiksi,” Jari Montonen kertoo.

​Paperitehtaillamme Jämsän Jokilaaksossa, Valkeakosken Tervasaaressa sekä Raumalla on käynnistymässä parivuotinen paperiteollisuuden oppisopimuskoulutusohjelma, jonka hakuaika on nyt. Etsimme yhteensä yli kymmentä alalle sopivan perustutkinnon suorittanutta henkilöä tammikuussa 2019 alkavaan oppisopimuskoulutusohjelmaan.


UPM:n oppisopimuskoulusohjelman myötät kehityt paperinvalmistusprosessin moniosaajaksi ja työskentelet tuotantolaitostemme prosessi- ja/tai kunnossapitotehtävissä.

Tietoa koulutusohjelmasta

Noin kaksi vuotta kestävässä paperiteollisuuden oppisopimusohjelmassa työnteko ja teoriaopinnot yhdistyvät luontevasti. Koulutukseen osallistuvat työskentelevät tehtaalla eri tehtävissä. Samalla suoritetaan ammattitutkinto.

Koulutamme sinusta oppisopimuksella moniosaajan, joka työskentelee prosessi- ja/tai kunnossapitotehtävissä tehtaillamme.
Kunnossapidon tehtävissä huolehdit koneiden ja laitteiden ennakkohuolto- ja korjaustöistä. Tuotannon prosessityössä hallitaan koneita ja laitteita. Tavoitteena on varmistaa paperituotannon sujuvuus, jotta voimme toimittaa korkealaatuista paperia asiakkaillemme.

Työtä tehdään niin valvomossa kuin aktiivisesti tehtaalla kiertäen. Tieto- ja tuotannonohjausjärjestelmien sujuva käyttö on osa jokapäiväistä työtä. Prosessitehtävät ovat lähinnä vuorotyötä, kun taas kunnossapidossa työskennellään pääsääntöisesti päivätyössä.

Koulutusyhteistyökumppanimme on AEL. Koulutusohjelmien kouluttajina toimivat UPM:n omat asiantuntijat ja ulkopuoliset koulutuksen ammattilaiset. Koulutusohjelmat koostuvat käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista.

Koulutusohjelman tavoitteet

  • Monipuolinen ammatillinen osaaminen työopastuksen ja itsenäisen harjoittelun kautta 
  • Prosessiteollisuuden ammattitutkinnon suorittaminen
  • Ohjelmaan osallistuville tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma, ja osallistujat perehdytetään yrityksen ja oman tuotantolaitoksen toimintoihin
  • Oppimisen pääpaino on käytännön tehtävissä
  • Teoriakoulutukset pidetään pääosin tehtaalla ja tarpeen mukaan myös ulkopuolisissa koulutustiloissa

Onko tämä koulutus sinulle

Olet täysi-ikäinen ja sinulla on jo ammatillinen peruskoulutus sähkö-, automaatio-, auto- tai prosessiteollisuuden alalta. Työkokemus vastaavilta aloilta katsotaan eduksesi.

Olet oma-aloitteinen ja sinulla on ongelmanratkaisukykyä sekä positiivinen asenne työn tekemiseen. Kykenet kantamaan vastuun ja tekemään päätöksiä muuttuvissa tilanteissa. Olet kiinnostunut niin oman työsi kuin itsesi kehittämisestä ja tuot kehitysideasi rakentavasti esiin. Kielitaitovaatimuksena on suomen ja kohtuullinen englannin kielen taito.

Meille UPM:ssä turvallisuus on olennainen osa jokapäiväistä toimintaa. Tavoitteenamme on, ettei yhtäkään tapaturmaa tapahdu työpaikallamme. Turvallisuusajattelun omaksuminen ja sitoutuminen yhteisiin sääntöihin ja halu edistää näitä omalla toiminnalla ovat ominaisuuksia, joita odotamme jokaiselta UPM:läiseltä.

Miten rekrytointi etenee?

Important Image

Lähetä hakemuksesi jo tänään, viimeistään 25.9.2018!

 

Mistä tiedän onko hakemukseni tullut perille?

Kun lähetät hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta, saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille. Kannattaa tarkastaa myös roskapostilaatikko.
Voit aina myös olla yhteydessä HR Palvelukeskukseemme (contacthr@upm.com tai 020 414 6600, arkisin klo 8-17). Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin rekrytointijärjestelmästämme löydät Kysymyksiä rekrytoinnista -osiosta.