Bioforce-harjoitteluohjelma 2018

Kansainvälistä työkokemusta, uutta näkemystä ja oppimiskokemuksia

 

UPM:n Bioforce-harjoitteluohjelma on tilaisuus kehittää omaa erityisosaamistaan sekä haastaa itsensä työskentelemällä osana kansainvälistä työyhteisöä ulkomailla. Harjoittelijana olet osa työyhteisöä paperi- ja sellutehtaillamme Iso-Britanniassa, Saksassa tai Uruguayssa. Kotiin palattuasi olet kerryttänyt uusia taitoja ja elämänkokemusta sekä ystävystynyt uusiin ihmisiin. Harjoittelun aikana tutustut UPM:än kuuteen liiketoiminta-alueeseen sekä talon tarjoamiin uramahdollisuuksiin. Kenties löydät oman paikkasi?


Harjoittelijoilta toivomme:

- 3+ vuotta alan opintoja (yliopisto tai ammattikorkeakoulu)
- Positiivista ja reipasta asennetta sekä oma-aloitteisuutta
- Sujuva suullinen ja kirjallinen englannin kieli. Mahdollisista muista kielivaatimuksista alla.
- Puunjalostusinsinöörit ry (PI) opiskelijajäsenyyttä, (hakemuksen tulisi olla lähetettynä maaliskuun puolivälissä).

Harjoittelukohteet 2018

  • Iso-Britannia: UPM Shottonin paperitehdas
    - englannin kieltä tarvitaan
  • Saksa: UPM Nordlandin paperitehdas Dörpenissä
    - saksan kielen taito katsotaan eduksi
  • Uruguay: UPM Fray Bentosin sellutehdas
    - espanjan kielen taito katsotaan eduksi

Mitä tarjoamme?

Harjoittelu kestää 2 - 4 kesäkuukautta. Saat hoidettavaksesi oman toimipisteen kehittämiseen tai toimintaan liittyvän projektin, josta voi olla iloa vaikkapa opinnoissasi. Tämän vuoksi harjoittelu on suunnattu opiskelijoille, joilla on jo useampi vuosi opintoja takanaan. Harjoitteluajalta maksetaan harjoittelupalkkaa. UPM kustantaa myös meno-paluuliput harjoittelukohteeseen. Käytännön järjestelyistä keskustellaan tarkemmin haastattelussa.

Jokaiselle harjoittelijalle nimetään oma mentori, jonka kanssa tavataan ennen ulkomaille lähtöä sekä sen jälkeen.
Kokemuksemme Bioforce-harjoitteluista ovat erinomaisia. Harjoittelijamme ovat viihtyneet tehtävissään ja työyhteisössään ja tuoneet UPM:ään mukanaan energiaa, uusia ideoita ja tuntuvan työpanoksen. Älä siis epäröi – hae nyt!​

Miten ja milloin paikkaa voi hakea?

Hakuaika UPM Bioforce -harjoitteluun päättyy 19.3.2018.
Valintaprosessi aloitetaan jo hakuajan aikana, ja lopulliset valinnat tehdään viimeistään huhtikuun lopulla. Vastaamme kaikille hakijoille sähköpostitse tai soittamalla, kun lopulliset valinnat on tehty.

Lisätiedot

Lisätietoja hakuprosessista saa Contact Centre -keskuksen puhelinnumerosta +358 20 414 6600 tai sähköpostitse osoitteesta ContactHR@upm.com.

Bioforce-tarina
HELMIKUU 2017

Hyvin rullaava kesä UPM Bioforce-harjoittelussa Saksassa

Tampereen teknillisessä yliopistossa materiaalitekniikkaa opiskeleva Jukka Pohjonen osallistui kesällä 2016 UPM Bioforce -harjoitteluohjelmaan. Sopiva työtehtävä löytyi UPM Nordlandin paperitehtaalta Saksasta. Pohjonen lähti matkaan toukokuun lopussa ja palasi Suomeen syyskuun alussa. Hän asetti itselleen tavoitteeksi sekä saksan että englannin kielen aktiivisen harjoittamisen ja työmaailmaan liittyvien kulttuurierojen tarkan havainnoinnin. Itse työtehtävät liittyivät tuotekehitykseen ja laadunvalvontaan. Kesä osoittautui antoisaksi: kielitaito kehittyi, laaja tehdasalue toimintoineen tuli tutuksi ja mukaan lähti myös diplomityön aihe.

Bioforce-tarina
TAMMIKUU 2017

Brasilialainen näkökulma selluun, yöttömään yöhön ja kahvitaukoihin Lappeenrannassa

Brasilialainen Arthur Rocha Palmeira työskenteli UPM Tutkimuskeskuksessa Lappeenrannassa kesällä 2016. Työ järjestyi Paperi-insinöörit ry:n ja Brasilian teknisen sellu- ja paperijärjestön välisen harjoittelijavaihto-ohjelman kautta. Mitä Arthur tuumasi suomalaisesta kesästä, Lappeenrannasta ja UPM:llä työskentelystä?