Kesä tuotantolaitoksella

UPM:n eri tuotantolaitokset ottavat kesätyöntekijöitä muun muassa prosessitehtäviin, tuotantolaitosten kunnossapitoon ja laboratoriotehtäviin. Lue lisää ja hae!

​Tuotantolaitoksemme sijaitsevat eri puolilla Suomea ja ne työllistävät alan opiskelijoita esimerkiksi tuotannon prosessitehtäviin, tuotantolaitosten kunnossapidon tehtäviin sekä laboratoriotehtäviin. Lisäksi kesätöitä on tarjolla tehtaiden varastoissa, vartioinnissa ja kiinteistöjen kunnossapidossa. Palkkaamme kokeneempia hakijoita tuotannon työnjohtotehtäviin.

 

Työnjohtotehtäviin voit hakea samalla hakulomakkeella kuin työntekijätehtäviin. Tuotantolaitosten hallinnon ja myynnin toimihenkilötehtäviin voit hakea joko samalla hakulomakkeella tai globaalien toimintojen hakulomakkeella. Alle 18-vuotiaiden tutustu työelämään ja tienaa –paikoille on oma hakulomakkeensa.

Kesätyöntekijämme ovat positiivisia ja heillä on reipas asenne työntekoon. Töissä tarvitaan myös oma-aloitteisuutta ja vastuuntuntoa. Tarvitset tuotantolaitoksissamme  sujuvaa suomen kielen taitoa. Kiinnitämme erityistä huomiota työturvallisuuteen ja tarjoamme työssä tarvittavat varusteet.

Tutustu hakuohjeisiin ja aikatauluun Kesätyöpaikat-sivulla. Samalla sivulla on myös kartta paikkakunnista, joihin UPM palkkaa kesäharjoittelijoita.   

Joensuu: vaneritehdas

Joensuun vaneritehdas valmistaa pitkälle jalostettua koivuvaneria pääasiassa kuljetusväline-, laivanrakennus- ja rakennusteollisuuteen. Lisäksi Joensuussa valmistettua vaneria käytetään mm. pakkaus, stanssimuotti- ja huonekaluteollisuudessa. Joensuun tehdas työllistää noin 160 henkilöä.
Joensuun vaneritehdas sijaitsee Sirkkalan kaupunginosassa, lähellä Joensuun ydinkeskustaa. Tehtaalle on hyvät kulkuyhteydet niin pyörällä, kävellen kuin autollakin.

Kesätyötehtävissä Joensuun vaneritehtaalla pääset oppimaan, miten puusta valmistetaan korkealaatuista vaneria. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee vanerinvalmistuksen eri prosessivaiheissa ja työ on pääsääntöisesti vuorotyötä. Lisäksi tarjoamme kesätyötehtäviä tuotteidemme laadunvalvonnassa, tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapidossa, voimalaitoksella sekä puun vastaanotossa. Myös muutamia tuotannon ja kunnossapidon työnjohtotehtäviä on mahdollisesti tarjolla.

Kesätyöntekijöiksemme otamme mielellämme alan opiskelijoita sekä kokeneempia aiemmin vaneritehtaalla työskennelleitä kesätyöntekijöitä mutta yhtä paljon arvostamme nuoria, joille vaneriteollisuuden tehtävät ovat uusia. Kesätyö on loistava mahdollisuus saada työkokemusta ja päästä kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joissa voisi mahdollisesti tulevaisuudessa työskennellä. Kesätyöntekijänä pääset antamaan oman panoksesi tuotantoprosessiin, jotta lopputuotteemme jatkavat kasvuaan maailman huipputasolla. Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää reipasta ja itsenäistä otetta työntekoon, mahdollisuutta vuorotyöhön sekä yhteistyövalmiuksia.

Juupajoki: Korkeakosken saha

Korkeakosken saha sijaitsee Juupajoella Korkeakosken taajamassa ja valmistaa vuodessa 350 000 kuutiometriä mäntysahatavaraa.

Kesätyöntekijöille tarjoamme monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Vakituisten työntekijöiden lomatuurauksien lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä. Työ on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä. Lisäksi tarjoamme mahdollisesti muutamia kesätyötehtäviä tuotannon työnjohtotehtävissä kokeneemmille hakijoille.

Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää vastuun ottamista ja kykyä tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa, tiimityön lisäksi. Arvostamme oma-aloitteista ja aktiivista otetta työntekoon sekä positiivista asennetta.

Jyväskylä: vaneritehdas

Jyväskylän vaneritehdas Säynätsalossa valmistaa pinnoittamatonta ja pinnoitettua perusvaneria sekä erikoisvanereita kuten komponentteja. Raaka-aineena käytetään koivua ja kuusta. Jyväskylässä valmistettua vaneria käytetään pääasiassa rakentamisessa, betonoinnissa sekä kuljetusvälineteollisuudessa. Jyväskylän vaneritehdas työllistää noin 200 henkeä ja tehtaan tuotantokapasiteetti on 100 000 kuutiota vaneria vuodessa. Säynätsalo sijaitsee Päijänteen saaressa hyvien pyöräily- ja autoyhteyksien päässä noin 15 kilometriä Jyväskylän keskustasta. Vuokra-asuntoja on hyvin saatavilla sekä Jyväskylästä että Säynätsalosta.

Kesätyötehtävissä Jyväskylän vaneritehtaalla pääset oppimaan, miten puusta valmistetaan korkealaatuista vaneria. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee vanerinvalmistuksen eri prosessivaiheissa ja työ on pääsääntöisesti vuorotyötä. Lisäksi tarjoamme kesätyötehtäviä tuotteidemme laadunvalvonnassa, tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapidossa sekä puun vastaanotossa. Myös muutamia tuotannon ja kunnossapidon työnjohtotehtäviä on mahdollisesti tarjolla.

Kesätyöntekijöiksemme otamme mielellämme alan opiskelijoita sekä kokeneempia aiemmin vaneritehtaalla työskennelleitä kesätyöntekijöitä mutta yhtä paljon arvostamme nuoria, joille vaneriteollisuuden tehtävät ovat uusia. Kesätyö on loistava mahdollisuus saada työkokemusta ja päästä kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joissa voisi mahdollisesti tulevaisuudessa työskennellä. Kesätyöntekijänä pääset antamaan oman panoksesi tuotantoprosessiin, jotta lopputuotteemme jatkavat kasvuaan maailman huipputasolla. Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää reipasta ja itsenäistä otetta työntekoon, mahdollisuutta vuorotyöhön sekä yhteistyövalmiuksia.

Jämsä: Jokilaakson paperitehtaat

Jämsänkoski ja Kaipola ovat nykyaikaisia ja tehokkaita paperitehtaita, jotka sijaitsevat Jämsän Jokilaaksossa eteläisessä Keski-Suomessa. Jämsänkosken tehtaan kolmen paperikoneen tuotteita ovat aikakauslehtipaperi sekä tarra- ja pakkauspaperit. Kaipolassa valmistetaan kolmella paperikoneella aikakauslehtipaperia sekä luettelo- ja sanomalehtipaperia.

Tehtaat työllistävät yhteensä noin 850 henkilöä. Työtehtävät sijoittuvat tuotannon prosessitehtäviin sekä tuotantolaitoksen kunnossapidon ja laboratorion tehtäviin. Lisäksi kesätyöntekijöitä työllistyy tehtaiden voimalaitokseen sekä varaston, kuljetuksen vartioinnin ja muun tehdasalueen kunnossapidon tehtäviin. 

Kouvola: Kymin tehdasintergaatti

Kouvolassa, Kuusankoskella sijaitseva UPM Kymi on moderni, ympäristöystävällinen sellun, energian ja paperin tuotannon tehdasalue, joka työllistää yhteensä noin 700 henkilöä. Kymin tuotteita ovat päällystetty ja päällystämätön hienopaperi sekä valkaistu koivu- ja havusellu. Lisäksi voimalaitoksella tuotetaan energiaa tehtaiden ja lähialueen energiatarpeisiin.

Kymillä opit, miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi ja hienopaperiksi. Tehtävästäsi riippuen on myös mahdollisuus oppia tuotteidemme laadunvalvontaa sekä tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapitoa. Tuotannon puolella kesätyöntekijät toimivat kenttä- ja tuotantotehtävissä paperi- ja sellutehtailla sekä voimalaitoksella. Työ on kolmivuorotyötä.

Mekaanisen, sähkö- ja automaatiokunnossapidon tehtävissä puolestaan ylläpidetään tehtaan turvallista käyntiä ennakkohuollolla ja vikojen korjauksilla. Laboratoriotehtävissä pääset tutustumaan sellun ja paperin laadunvalvontaan sekä ottamaan näytteitä valmistusprosessin aikana, jotta lopputuotteemme pysyisi mahdollisimman korkealaatuisena. Lisäksi haemme kesätyöntekijöitä varastoomme ja vartiointiin. Varastolla työskentely edellyttää trukinajotaitoa.

Kouvola: Kalson viilutehdas

Kalson viilutehdas sijaitsee Vuohijärvellä, Kouvolassa. Tehtaalla valmistetaan sorvattua korkealaatuista WISA-kuusiviilua, jota käytetään parkettiteollisuudessa taustaviiluna parketin rakenteessa. Kalson tehdas työllistää noin 120 työntekijää, jotka työskentelevät viilun valmistuksessa, tehtaan kunnossapidossa sekä hallinnossa. Vuohijärvi sijaitsee noin 35 km päässä Kouvolan keskustasta lähellä Repoveden kansallispuistoa. Vuorotyö ja julkisen liikenteen aikataulut eivät kohtaa, joten oma ajoneuvo on melkein välttämätön. Vuokra-asuntoja Kouvolan alueella tarjoaa Kouvolan kaupungin omistama vuokrataloyhtiö Kouvolan Asunnot Oy.
 
Kesätyötehtävissä Kalson viilutehtaalla opit, miten puusta valmistetaan viilua. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee viilunvalmistuksen eri prosessivaiheissa ja työ on pääsääntöisesti vuorotyötä. Lisäksi tarjoamme mahdollisesti muutamia kesätyötehtäviä tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapidossa.

Kesätyöntekijöiksemme otamme  alan opiskelijoita sekä kokeneempia aiemmin vaneri- tai viilutehtaalla työskennelleitä kesätyöntekijöitä, mutta yhtä paljon arvostamme nuoria, joille vaneriteollisuuden tehtävät ovat uusia. Kesätyö on loistava mahdollisuus saada työkokemusta ja päästä kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joissa voisi mahdollisesti tulevaisuudessa työskennellä. Kesätyöntekijänä pääset antamaan oman panoksesi tuotantoprosessiin, jotta lopputuotteemme jatkavat kasvuaan maailman huipputasolla. Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää reipasta ja itsenäistä otetta työntekoon, mahdollisuutta vuorotyöhön sekä yhteistyövalmiuksia.

Lappeenranta: Kaukaan tehdasintegraatti

Lappeenrannassa sijaitsee UPM:n suurin ja monipuolisin tehdasintegraatti, jossa ovat Kaukaan sellu- ja paperitehdas, Kaukaan saha, UPM:n Pohjois-Euroopan tutkimuskeskus sekä biojalostamo.

Kaukaan sellu- ja paperitehtailla opit, miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi ja aikakausilehtipaperiksi. Havu- ja koivusellumme valmistetaan metsäteollisuuden erilaisiin tarpeisiin. Kevyt sekä keskiraskaasti päällystetyt LWC- ja MWC-paperit päätyvät aikakauslehtiin, luetteloihin ja muihin julkaisuihin. Kaukaan voimalaitoksella puolestaan tuotetaan energiaa sekä integraatin omiin energiantarpeisiin että Lappeenrannan kaupungin kaukolämpöverkkoon.

Tehtävästäsi riippuen pääset oppimaan tuotteidemme laadunvalvontaa sekä tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapitoa. Tuotannon puolella kesätyöntekijät toimivat avustavissa kenttä- ja ohjaamotehtävissä paperi- ja sellutehtailla sekä voimalaitoksella. Työ on kolmivuorotyötä.

Mekaanisen, sähkö- ja automaatiokunnossapidon tehtävissä puolestaan ylläpidetään tehtaan turvallista käyntiä ennakkohuollolla ja vikojen korjauksilla. Laboratoriotehtävissä pääset tutustumaan sellun ja paperin laadunvalvontaan sekä ottamaan näytteitä valmistusprosessin aikana, jotta lopputuotteemme pysyisi mahdollisimman korkealaatuisena. Lisäksi haemme kesätyöntekijöitä varastoillemme, kiinteistöhuoltoon ja vartiointiin. Varastoilla työskentely edellyttää trukinajotaitoa.

UPM Kaukaan saha on yksi Suomen suurimpia sahoja ja se on kapasiteetin sekä henkilömäärän suhteen mitattuna UPM:n sahoista suurin: vuosittainen kapasiteetti on 510 000 m3 mänty- ja kuusisahatavaraa, saha työllistää 130 henkilöä.

Kesätyöntekijöille tarjoamme monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Vakituisten työntekijöiden lomatuurauksien lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä. Työ on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä. Lisäksi tarjoamme mahdollisesti muutamia kesätyötehtäviä tuotannon työnjohtotehtävissä kokeneemmille hakijoille.

Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää vastuun ottamista ja kykyä tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa, tiimityön lisäksi. Arvostamme oma-aloitteista ja aktiivista otetta työntekoon sekä positiivista asennetta.

Lappeenrannan Biojalostamo tuottaa mäntyöljystä uusiutuvaa biopolttoainetta. Kesätyöntekijät työllistyvät laitoksen tuotanto-, kunnossapito- ja laboratoriotehtäviin. Tuotannon operaattorien työtehtävänä on valvoa, operoida ja varmistaa laitoksen turvallista tuotantosuunnitelman mukaista käyntiä. Opintosuuntasi on kemian prosessitekniikka tai muu soveltuva tekninen koulutusala. Lisäksi etsimme tuotannon tehtäviin yhtä kesämestaria. Odotamme kesämestarin positiosta kiinnostuneilta kokemusta työnjohdollisista tehtävistä, prosessiteollisuudesta ja vuorotyöskentelystä. Opintosi tulisivat olla soveltuvalta alalta loppuvaiheessa. Öljy- ja petrokemian kokemus katsotaan eduksi kaikissa tuotannon tehtävissämme.

Kunnossapidon tehtävissä ylläpidetään Biojalostamon turvallista käyntiä, osallistut ennakkohuolto- ja kunnossapitotehtäviin ja olet varmistamassa prosessien toimivuutta. Kunnossapitoon haetaan lisäksi myös toimihenkilöharjoittelijaa: tehtäviisi kuuluu mm. työnjohdon lomittaminen. Arvostamme mekaanisen puolen osaamista ja prosessilaitteiden tuntemusta. Opintosi tulisivat olla soveltuvalta alalta loppuvaiheessa. Laboratoriotehtävissä pääset tutustumaan uusiutuvan dieselin laadunvalvontaan.

Mikkeli: Pelloksen vaneritehtaat

Pelloksen vaneritehtaat sijaitsevat Pellosniemellä, Mikkelin kaupungissa, 25 km Mikkelistä Lappeenrantaan johtavan valtatien 13 varrella. Pelloksen tehtaat valmistavat vakioituja ja laadultaan ensiluokkaisia WISA Spruce -kuusivanereita, niihin perustuvia jatkojalosteita sekä koivupintaista WISA Twin -vaneria suuressa mittakaavassa. Pelloksen tehtaat työllistävät noin 600 henkilöä. Kattavien linja-autoyhteyksien myötä Pelloksen vaneritehtaille on helppo kulkea töihin Mikkelistä. Asuntoja voi tiedustella Mikkelin kaupungin asuntotoimistosta sekä Mikkelin Opiskelija-asunnot MOAS:ilta.

Kesätyötehtävissä Pelloksen vaneritehtailla pääset oppimaan, miten puusta valmistetaan korkealaatuista vaneria. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee vanerinvalmistuksen eri prosessivaiheissa ja työ on pääsääntöisesti vuorotyötä. Lisäksi tarjoamme kesätyötehtäviä tuotteidemme laadunvalvonnassa, tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapidossa, voimalaitoksella sekä puun vastaanotossa. Myös muutamia tuotannon ja kunnossapidon työnjohtotehtäviä on mahdollisesti tarjolla.

Kesätyöntekijöiksemme otamme mielellämme alan opiskelijoita sekä kokeneempia aiemmin vaneritehtaalla työskennelleitä kesätyöntekijöitä mutta yhtä paljon arvostamme nuoria, joille vaneriteollisuuden tehtävät ovat uusia. Kesätyö on loistava mahdollisuus saada työkokemusta ja päästä kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joissa voisi mahdollisesti tulevaisuudessa työskennellä. Kesätyöntekijänä pääset antamaan oman panoksesi tuotantoprosessiin, jotta lopputuotteemme jatkavat kasvuaan maailman huipputasolla. Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää reipasta ja itsenäistä otetta työntekoon, mahdollisuutta vuorotyöhön sekä yhteistyövalmiuksia.

Pietarsaari: sellutehdas ja Alholman saha

Pietarsaari on viihtyisä, kaksikielinen, merenrannalla sijaitseva kaupunki, jossa on paljon liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. UPM:n Pietarsaaren tehdasintegraatissa työskentelee yhteensä 400 henkilöä sellutehtaalla, sahalla sekä puunhankinnassa.  Integraatti sijaitsee hyvien pyöräily- ja autoyhteyksien päässä Pietarsaaren keskustasta.  Tehtaillamme puhutaan suomea ja ruotsia, joten kielitaito ja myönteinen asenne molempia kotimaisia kieliä kohtaan on eduksi.

Pietarsaaren sellutehtaamme on 800 000 tonnin vuosituotannollaan maamme suurimpia kemiallisen sellun valmistajia, ja työllistämme yhteensä noin 320 henkeä. Sellutehtaallamme voit oppia miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi. Tuotannontehtävät ovat prosessitehtäviä ja sijoittavat neljälle osastolle: puunkäsittelyyn, kuitulinjoille, talteenottoon ja kuivatuskoneille. Työ on kolmivuorotyötä ja kesätyöntekijät toimivat avustavissa kenttä- ja ohjaamotehtävissä.

Mekaanisen ja automaatiokunnossapidon tehtävissä puolestaan ylläpidetään tehtaan turvallista käyntiä ennakkohuollolla ja vikojen korjauksilla. Laboratoriotehtävissä pääset tutustumaan sellun laadunvalvontaan ja ottamaan näytteitä valmistusprosessin aikana, jotta lopputuotteemme pysyisi mahdollisimman korkealaatuisena. Lisäksi haemme trukinajotaitoista kesätyöntekijää keskusvarastolle ja satamavarastolle, ajokortillista ja -taitoista henkilöä kuljetus- ja rakennuskunnossapitoon sekä kesätyöntekijää tehdasvartiointiin.

Alholman saha valmistaa vuodessa 270 000 m3 mänty- ja kuusisahatavaraa ja työllistää suoraan n. 60 henkilöä.

Kesätyöntekijöille tarjoamme monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Vakituisten työntekijöiden lomatuurauksien lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä. Työ on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä. Lisäksi tarjoamme mahdollisesti muutamia kesätyötehtäviä tuotannon työnjohtotehtävissä kokeneemmille hakijoille.

Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää vastuun ottamista ja kykyä tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa, tiimityön lisäksi. Arvostamme oma-aloitteista ja aktiivista otetta työntekoon sekä positiivista asennetta.

Pori: Seikun saha

Seikun saha sijaitsee länsirannikolla Aittaluodon tehdasintegraatissa ja valmistaa vuodessa 390 000 kuutiometriä kuusisahatavaraa.

Kesätyöntekijöille tarjoamme monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Vakituisten työntekijöiden lomatuurauksien lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä. Työ on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä. Lisäksi tarjoamme mahdollisesti muutamia kesätyötehtäviä tuotannon työnjohtotehtävissä kokeneemmille hakijoille.

Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää vastuun ottamista ja kykyä tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa, tiimityön lisäksi. Arvostamme oma-aloitteista ja aktiivista otetta työntekoon sekä positiivista asennetta.

Rauma: paperitehdas

UPM:n Rauman tehdas on yksi konsernin nykyaikaisemmista ja suurimmista tehtaista. Tehtaaseen kuuluu kolme paperikonelinjaa, revintämassaosasto, kaksilinjainen kuorimo, kaksi hiomoa ja kuumahiertämöä, vesilaitos ja biologinen jätevedenpuhdistamo. Lisäksi alueella toimii biovoimalaitos, joka tuottaa prosessihöyryä ja sähköä paperitehtaalle sekä sähköä ja kaukolämpöä Rauman kaupungille. Rauman tehtaalla työskentelee noin 520 henkilöä.

Paperikoneilla valmistetaan aikakauslehtipapereita sekä kevytpäällystettyä LWC-paperia. Raumalla valmistetun paperin loppukäyttökohteita ovat aikakauslehdet, myyntikuvastot sekä erilaiset mainospainotuotteet. Lisäksi tehtaalla valmistetaan revintämassaa eli fluff-sellua hygienia- ja kattaustuotteiden raaka-aineeksi.

Rauman paperitehtaalla pääset tutustumaan monipuoliseen prosessiteollisuuteen ja kehittämään tiimityöskentelytaitojasi. Tehtaamme tuotanto toimii kesäaikana seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuorokauden. Tuotannon kesäharjoittelijat sijaistavat vakituisen henkilöstön lomia erityyppisissä tehdasolosuhteissa. Osa kesätyöpaikoista sijoittuu kunnossapito- ja tukitoimintoihin, jotka ovat pääsääntöisesti päivätöitä.

Teekkari, lue lisää Rauman kaupungin kesäteekkari-kampanjasta täällä >>

Savonlinna: vaneritehdas

Savonlinnan vaneritehdas valmistaa koivuvanereita kuljetusvälineteollisuuteen, betonointiin ja muihin teollisiin loppukäyttökohteisiin. Teemme WISA-vanereita myös maxi-kokoisina levyinä. Savonlinnan tehdas työllistää noin 280 henkilöä.

Kesätyötehtävissä Savonlinnan vaneritehtaalla pääset oppimaan, miten puusta valmistetaan korkealaatuista vaneria. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee vanerinvalmistuksen eri prosessivaiheissa. Työ on pääsääntöisesti kolmivuorotyötä ja työvuoroja on säännöllisesti myös viikonloppuisin. Lisäksi tarjoamme kesätyötehtäviä tuotteidemme laadunvalvonnassa, tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapidossa sekä puun vastaanotossa. Myös muutamia tuotannon ja kunnossapidon työnjohtotehtäviä on mahdollisesti tarjolla.

Kesätyöntekijöiksemme otamme mielellämme alan opiskelijoita sekä kokeneempia aiemmin vaneritehtaalla työskennelleitä kesätyöntekijöitä mutta yhtä paljon arvostamme nuoria, joille vaneriteollisuuden tehtävät ovat uusia. Kesätyö on loistava mahdollisuus saada työkokemusta ja päästä kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joissa voisi mahdollisesti tulevaisuudessa työskennellä. Kesätyöntekijänä pääset antamaan oman panoksesi tuotantoprosessiin, jotta lopputuotteemme jatkavat kasvuaan maailman huipputasolla. Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää reipasta ja itsenäistä otetta työntekoon, mahdollisuutta vuorotyöhön sekä yhteistyövalmiuksia.

Tampere: Raflatacin tarralaminaattitehdas

UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin valmistajia. Toimitamme korkealaatuista paperi- ja filmilaminaattia informaatio- ja tuote-etiketöintiin maailmanlaajuisen tehdas-, terminaali- ja myyntikonttoriverkoston kautta. Tampereen Raflatacin tehdas sijaitsee Tesomalla, noin seitsemän kilometrin päässä Tampereen keskustasta hyvien yhteyksien varrella. Tehtaamme työllistää yhteensä noin 350 henkilöä.

Tuotannon tehtävissä pääset toimimaan osana oman alueesi tuotantotiimiä. Monipuoliset prosessinhoitoon liittyvät tehtävät pitävät työkokonaisuuden vaihtelevana ja mielenkiintoisena. Kunnossapidon tehtävissä pääset tekemään kunnossapito- ja uudisasennustöitä monipuolisesti koko tehtaan alueella.

Tuotannonsuunnittelijana suunnittelet osaa Tampereen tuotantolinjoista ja vastaat myös omalta osaltasi varastotasoista Raflatacin EMEIA alueella.

Oston tehtävissä olet osa tiimiä, joka vastaa raaka-aineiden varastotasoista sekä tilaus- ja toimitusprosessista. Lisäksi käsittelet laskuja ja kommunikoit kansainvälisten raaka-ainetoimittajiemme kanssa.

Sisäisen asiakaspalvelun koordinaattorina toimit asiakaspalvelijana muille UPM Raflatacin tehtaille ja myyntikonttoreille ja seuraat tilauksen valmistumista syötöstä toimitukseen asti sisältäen lähetyksen järjestämisen ja vientidokumenttien valmistelun.

Tuotekehityslaboratoriossa pääset osallistumaan uusien mittamenetelmien kehittämiseen sekä erilaisten laboratoriotöiden ja projektien läpiviemiseen yhdessä kehittäjien kanssa.

Laadunvarmistuslaboratoriossa ylläpidetään laatutasoa erilaisilla laboratoriomittauksilla yhdessä tuotannon kanssa.

Valkeakoski: paperitehdas

UPM Specialty Papersin osaamiskeskus sijaitsee Valkeakosken keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella, 35 kilometriä Tampereelta ja 44 kilometriä Hämeenlinnasta. Valmistamme kahdella paperikoneella muun muassa tarraetiketin valmistuksessa käytettävää irrokepaperia. Paperikone 8 on maailman suurin irrokepaperin valmistaja.

Paperitehtaan yhteydessä toimiva Tervasaaren voimalaitos tuottaa sähköä ja höyryä tehtaalle sekä Valkeakosken kaukolämmölle. Tervasaaren tehtaallamme työskentelee yhteensä noin 300 työntekijää.

Tervasaaren paperitehtaalla pääset oppimaan erikoispaperin valmistusta ja kehittämään tiimityöskentelytaitoja.

Tehtaamme tuotanto toimii kesäaikana seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuorokauden ja valtaosa kesätöistä on kolmivuorotyötä. Tuotannon kesäharjoittelijat sijaistavat vakituisen henkilöstön lomia erityyppisissä tehdasolosuhteissa. Osa kesätyöpaikoista sijoittuu kunnossapito- ja tukitoimintoihin, joissa pääsääntöinen työaika on päivätyö.