Kesätyöt globaaleissa toiminnoissa

Tarjolla on näköalapaikkoja yrityksen toimintaan ja sen eri sidosryhmiin. Lue tarkemmin millaisia tehtäviä on tarjolla tänä kesänä!

​Globaalit toiminnot tukevat liiketoimintojamme eri puolilla maailmaa.  Kesätyöntekijät työllistyvät esimerkiksi talous- ja henkilöstöhallinnon, viestinnän sekä IT-palvelujen tehtäviin Tampereelle ja Helsinkiin. Lappeenrantaan palkkaamme kesätyöntekijöitä tutkimus- ja kehitystehtäviin. Lisäksi Lahdessa ja Kotkassa on tarjolla toimitusketjun ja logistiikan tehtäviä.


Odotamme hakijoiltamme positiivista ja reipasta asennetta sekä oma-aloitteisuutta ja vastuuntuntoa. Lähes kaikissa tehtävissä vaaditaan erinomaista englannin kielen taitoa. Muusta kielitaidosta on kansainvälisessä työympäristössä hyötyä.

Tutustu hakuohjeisiin ja aikatauluun Kesätyöpaikat-sivulla. Samalla sivulla on myös kartta paikkakunnista, joihin UPM palkkaa kesäharjoittelijoita. Tuotantolaitosyksiköissä sijaitseviin hallinnon ja myynnin toimihenkilötehtäviin voit hakea tuotantolaitosten hakulomakkeella.

Helsinki: Biofore Talo

UPM:n pääkonttori Biofore Talo sijaitsee Helsingin keskustassa. Palkkaamme kesätyöntekijöitä liiketoimintaan ja globaaleihin toimintoihin, kuten viestinnän, IT:n, hankinnan, F&C sekä toimitusketjun hallinnan tehtäviin. Työ on haastavaa ja monipuolista, ja etsimme kesätyöntekijöiksi alan opiskelijoita. Työyhteisömme on kansainvälinen ja päivittäinen työkielemme on englanti, jonka sujuvaa osaamista tarvitaan päivittäin.

Sidosryhmäsuhteisiin (Stakeholder Relations) kuuluvat viestintä, ympäristö ja yhteiskuntavastuu. Ympäristö- ja vastuullisuustehtävissä pidetään huolta kestävän kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan toteuttamisesta. Näissä tehtävissä tuotetaan tietoa ja kehitetään työkaluja, jotka auttavat sekä asiakkaitamme että liiketoimintojamme saavuttamaan tavoitteensa vastuullisesti.

Esimerkkinä: Viestinnän (Communications),
kesäharjoittelijana työskentelet monipuolisissa viestinnän tehtävissä. Olet kiinnostunut digitaalisesta viestinnästä ja nautit sisällön tuottamisesta erilaisiin viestintäkanaviin. Kirjoittamisen ja sosiaalisen median postausten ja kampanjoiden suunnittelun lisäksi viestinnän tehtävissä ovat eduksi valokuvaaminen sekä videoiden kuvaamis- ja editointitaidot. Viestit ja teet sujuvasti yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Opinnoissasi, esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin saralla, olet jo hieman pidemmällä ja sinulla on erinomaiset englanninkielen taidot.

Taloushallinto (Finance & Control) tukee strategiaamme laskennan ja rahoituksen keinoin tuottamalla ajantasaista tietoa sekä ulkoisille sidosryhmille että sisäisen päätöksenteon tueksi. Taloushallinto tuottaa palveluita maailmanlaajuisesti UPM:n liiketoimintayksiköille. Tehtäviin kuuluvat mm. luottoriskien hallinta, kirjanpito, ostolaskut ja maksuliikenne sekä veropalvelut yhdessä kansainvälisen partneriverkostomme kanssa.

Esimerkkinä: Luottoriskien hallinnan (Group Credit Risk Management) kesätyöntekijänä analysoit ja tulkitset taloudellista informaatiota sekä valvot portfolion kehitystä. Ajattelet analyyttisesti ja osaat kyseenalaistaa asioita rakentavasti. Paineensietokykysi on hyvä ja nautit nopealiikkeisestä työympäristöstä, sinulla on erinomaiset viestintätaidot ja olet tiimipelaaja. Opinnoissasi olet keskittynyt esimerkiksi taloushallintoon tai rahoitukseen ja osaat englantia erinomaisesti.

IT toimittaa tietotekniikkapalveluja maailmanlaajuisesti UPM:n eri liiketoimintayksiköille. Tiimimme vastaavat mm. sovellusten toimivuudesta ja kehittämisestä, IT-infrastruktuurin ylläpidosta ja loppukäyttäjäpalveluista yhdessä ulkoisten toimittajien kanssa. 

OHS-tiimi (Occupational Health and Safety) huolehtii työntekijöiden, vierailijoiden ja kaikkien muiden yhtiön toiminnan vaikutuspiirissä olevien henkilöiden työterveydestä ja turvallisuudesta. UPM:n tavoitteena on olla alan johtava toimija turvallisuusasioissa. OHS-tiimin kesäharjoittelijana olet mukana yhteiskuntavastuu- ja turvallisuusraportoinnissa sekä OHS:n viestintä- ja kehitystehtävissä.

Hankinnan (Sourcing) tavoitteena on UPM:n hankintastrategian toteuttaminen paikallisten tarpeiden mukaisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Hankinnan päätehtävänä on tarjota oikea-aikaiset ja kustannustehokkaat hankinta- ja ostopalvelut eri liiketoimintojemme tarpeisiin.

Esimerkkinä: Raw Material Sourcing –tiimin kesätyöntekijänä tuet sekä operatiivista että liiketoiminnan hankintaa. Olet ihanteellisesti jo puolessa välissä tavoittelemassasi tutkinnossa, yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa, esimerkiksi insinööri- tai kaupallisen alan opinnoissa. Myös aikaisempi kokemus hankinnan tehtävistä katsotaan eduksesi.

Toimitusketjun hallinnan (Supply Chain) tehtäviin haetaan kesäharjoittelijoita mm. UPM selluliiketoimintaan ja UPM Biopolttoaineisiin. UPM:n selluliiketoiminta valmistaa ja myy asiakkaille ympäri maailmaa vastuullisesti tuotettua havu-, koivu- ja eukalyptussellua. Monipuolinen sellutuotevalikoimamme soveltuu laajaan joukkoon erilaisia käyttökohteita.
UPM Biopolttoaineet puolestaan valmistaa innovatiivisia, kehittyneitä liikenteen biopolttoaineita. UPM:n biopolttoaineet ovat edelläkävijöitä laadussa, käytettävyydessä ja kestävässä kehityksessä. Toimitusketjun hallinnassa vastataan tilausten käsittelystä, kuljetusten varaamisesta ja laskutuksesta yhteistyössä myynnin, tehtaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

UPM Energy on merkittävä kustannustehokkaan ja vähäpäästöisen energian toimittaja ja Suomen toiseksi suurin sähkön tuottaja.

Esimerkkinä: UPM Energian Helsingin kesäharjoittelijalta toivomme vahvaa ohjelmoinnin osaamista ja kiinnostusta sekä intohimoa digitalisaatioon ja “big datan” analysointiin. Lisäksi sinua kiinnostavat koneiden oppiminen, markkinoiden mallintaminen ja energiamarkkinat. Opinnoissasi, esimerkiksi matematiikan tai fysiikan saralla, olet menestynyt hyvin.

Kotka: logistiikka

Logistiikka on monipuolisia ja kokonaisvaltaisia logistisia ratkaisuja tarjoava yksikkö Kotkassa. Vastaamme meriliikenneverkoston sekä operatiivisesta että taloudellisesta toteutuksesta ja kehityksestä. Kotkan yksikössä työskentelee noin 40 henkilöä

Kesätyötehtäviä on tarjolla sekä operatiivisissa tiimeissä että hallinnollisissa tehtävissä. Hallinnolliset tehtävät on jaettu seuraaviin kokonaisuuksiin: logistiikan ostolaskujen käsittely, rahti- ja reittitietojen ylläpito, tullaus sekä logistiikan analytiikka ja raportointi. Operatiiviset tehtävät koostuvat merikuljetuspalveluiden hankinnasta, päivittäisistä merikuljetusbuukkauksista sekä merikuljetuskapasiteetin hallinnasta. Kesän aikana työntekijä oppii toimimaan kansainvälisessä työympäristössä, harjoitelee tiimityöskentelyä, saa arvokasta työkokemusta logistiikasta sekä tutustuu ja oppii käyttämään globaalin konsernin tietojärjestelmiä.

Pietarsaari ja Kouvola: viestintä, toimitusketju

Toimitusketjun (Supply chain) ja viestinnän (Communications) tehtäviin haetaan kesäharjoittelijoita Pietarsaareen ja Kymille UPM:n selluliiketoimintaan. UPM:n selluliiketoiminta valmistaa ja myy asiakkaille ympäri maailmaa vastuullisesti tuotettua havu-, koivu- ja eukalyptussellua. Monipuolinen sellutuotevalikoimamme soveltuu laajaan joukkoon erilaisia käyttökohteita.

Viestinnän tehtävissä toivomme viestinnän koulutusta joko yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta. Viestinnän kesäharjoittelijan tehtäviin kuuluu mm. valokuvaus, videokuvaus ja videoiden editointi. Lisäksi sinulla on kokemusta taitto-ohjelmista.

Selluliiketoiminnan toimitusketjun hallinnassa olet osa kansainvälistä tiimiä, jossa vastataan tilausten käsittelystä, kuljetusten varaamisesta ja laskutuksesta yhteistyössä myynnin, tehtaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lahti: UPM Plywood ja UPM Biocomposites 

UPM Plywood tarjoaa korkealaatuisia WISA®-vanereita ja -viiluja pääasiassa rakentamiseen ja kuljetusvälineteollisuuteen sekä UPM Grada® lämpömuovattavaa puulevyä huonekaluihin ja valmistavaan teollisuuteen. UPM Plywood hakee Lahteen kesätyöntekijöitä vaneriliiketoiminnan tehtäviin, kuten tuotekehitykseen sekä laboratorioon mukaan lukien laadunvalvonta, toimitusketjun hallintaan ja viennin asiakaspalveluun sekä viestinnän tehtäviin. UPM Plywoodin toimipiste Lahdessa työllistää noin 110 henkilöä.

Kesätyöntekijänä pääset antamaan oman panoksesi eri toiminnoissa, joissa olet mukana tukemassa liiketoimintamme kasvua maailman huipputasolla. Tuotekehityksessä olet osa tiimiä, joka vastaa tuotteidemme laadusta ja uusista innovaatioista. Tilaus- ja toimitusketjun hallinnassa olet osa kansainvälistä tiimiä, jossa vastataan tilausten käsittelystä, kuljetusten buukkauksesta ja laskutuksesta yhteistyössä myynnin, tehtaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Viestinnän tehtäviin kuuluu mm. sisäisten ja ulkoisten digitaalisten kanavien ylläpito.

Arvostamme positiivista ja reipasta asennetta sekä oma-aloitteista ja vastuuntuntoista työskentelyotetta. Näissä tehtävissä edellytämme sinulta englanninkielen taitoa ja muu kielitaito katsotaan eduksesi. Kesätyöntekijöiksemme otamme mielellämme alan opiskelijoita sekä aiemmin UPM Plywoodilla työskennelleitä kesätyöntekijöitä, mutta yhtä paljon arvostamme nuoria, joille tehtävät ovat uusia. Kesätyö on loistava mahdollisuus saada työkokemusta ja päästä kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, joissa voisi mahdollisesti tulevaisuudessa työskennellä.
 
UPM Biocomposites luo arvoa yhdistämällä osaamista ja teknologioita kuitupohjaisten teknisten materiaalien valmistuksessa. UPM Biocomposites-liiketoiminta perustuu uusiutuviin ja kierrätettyihin raaka-aineisiin. Liiketoimintaan kuuluvat UPM ProFi ulkotuotteet rakentamiseen ja UPM Formi granulaatit ruiskuvalu- ja ekstruusiotuotantoon. UPM Biocomposites -tehtaat sijaitsevat Suomessa ja Saksassa.
UPM Biokomposites Lahdessa palkkaa kesätyöntekijöitä toimitusketjun hallintaan ja asiakaspalveluun. Työt alkavat jo aikaisemmin keväällä, koska terassien rakennuskausi alkaa ennen kesää. Toivomme kesätyöntekijöiltä erinomaista kielitaitoa ja erityisesti ranskan kielen sujuva taito katsotaan eduksesi. Huomioithan, että Biokomposiitin valinnat tehdään jo tammikuun aikana.

Lappeenranta: Pohjois-Euroopan tutkimuskeskus

Tutkimus-ja kehitystoiminnalla on merkittävä rooli liiketoimintamahdollisuuksien luomisessa uudessa metsäteollisuudessa. Pohjois-Euroopan tutkimuskeskuksemme tarjoaa kesätöitä konsernin tutkimuksen ja kehityksen parissa. Palkkaamme kesätyöntekijöitä tutkijaharjoittelijoiksi ja laboratoriotehtäviin. Tutkijaharjoittelijana osallistut projektityöhön ja laboratoriotehtävissä teet itsenäisesti laboratorioanalyyseja ja tulosten raportointia.

Lisäksi etsimme assistenttia toimistopalveluihin. Tehtäviisi kuuluvat esimerkiksi näytteiden tuonnin ja viennin logistiset tehtävät, matka- ja kokousjärjestelyt sekä hallinnolliset tehtävät kuten erilaisten dokumenttien valmistelu. Pyrimme ensisijaisesti valitsemaan kesätyöntekijöiksemme kutakin tehtävää vastaavan alan opiskelijoita.

Tampere: Tulli- ja Dynamo Business Parks

Toimistomme sijaitsevat Tampereen keskustassa Tulli- ja Dynamo Business Parkeissa.
Kesätyöntekijämme tulevat talous- ja palkkahallinnon tehtäviin, oston ja myynnin tukitehtäviin, toimitusketjun hallintaan ja sähkömarkkinoiden tehtäviin (UPM Energy) sekä viestintään . Kesätyö Tampereella antaa näköalapaikan uudistuvan ja kehittyvän yrityksen toimintaan.

Palkkahallinto (Payroll) vastaa UPM:n Suomen henkilöstön palkkojen laskemisesta ja maksamisesta. Päivittäisiin tehtäviin kuuluvat palkka- ja työaikajärjestelmän ylläpito, palkkakirjausten hoitaminen, tietojen siirto ja raportointi sisäisille sekä ulkoisille sidosryhmille mm. taloushallinnolle, verottajalle ja sairauskassoille. Lisäksi palkkahallinnon vastuulle kuuluvat sisäinen asiakaspalvelu sekä palkanlaskennan ja työajanhallinnan kehittäminen.

Taloushallinnon tiimit tuottavat palveluita UPM:n liiketoiminnoille. Tehtäviin kuuluvat mm. luottoriskien hallinta, kirjanpito, ostolaskut ja maksuliikenne sekä veropalvelut yhdessä kansainvälisen partneriverkostomme kanssa. Työyhteisömme on kansainvälinen ja päivittäinen työkielemme on englanti.

Esimerkkinä: Tampereen taloushallinnon Purchase to Pay –tiimin kesäharjoittelijana pääset hoitamaan pääasiassa matkalaskujen ja ostolaskujen käsittelyä. Mitä pidemmälle olet ehtinyt opinnoissasi, sen parempi. Taloushallinnon opinnot ovat hakijalle eduksi mutta myös muuta alaa opiskelleena voi menestyä tehtävässä. Arvostamme kykyä kyseenalaistaa asioita ja tuoda esille uusia ja vaihtoehtoisia tapoja toimia. Tehtävässä tarvitset suomenkielen osaamisen lisäksi sujuvaa englantia.

UPM Paper ENA (Eurooppa ja Pohjois-Amerikka) on maailman johtava graafisten papereiden valmistaja. UPM Specialty Papers valmistaa hienopapereita Aasian markkinoille sekä tarra- ja pakkauspapereita maailmanlaajuisille markkinoille. Liiketoiminnoilla on  kesätöitä  toimitusketju-  (Supply Chain)  ja asiakaspalvelutiimeissä (Customer Service) Tampereella.

Esimerkkinä: UPM Paper ENA:n asiakaspalvelutiimi (Customer Service) valmistelee ja käsittelee asiakastilaukset sekä toimii asiakasrajapinnassa myynnin tukena niin kotimaisille kuin ulkomaisille asiakkaille sekä on yhteydessä muihin sidosryhmiin UPM:n sisällä ja ulkopuolella. Lisäksi huolehdimme laskutuksesta ja vientidokumentoinnista. Tiimit tekevät tiivistä yhteistyötä asiakkaiden, agenttiverkoston ja UPM:n sidosryhmien kanssa. Työ on monipuolista ja itsenäistä. Odotamme sinulta kaupallista koulutusta, englannin kielen taitoa, sekä hyvää paineensietokykyä ja aloitteellisuutta. Suomenkielen taito ei ole välttämätön mutta joidenkin tiimien tehtävissä ruotsin ja saksankielen taito katsotaan eduksesi. 

Timber palkkaa Tampereelle  kaupallisen alan opiskelijoita oston, toimitusketjun hallinnan sekä myynnin tukitehtäviin. Kesätyöntekijämme tekevät töitä hankinnan, logistiikan, laskutuksen, koti- ja ulkomaan kaupan parissa - lähinnä viennin tilauskäsittelyssä sekä kuljetustilauksissa. Kesätyön aikana opit ulkomaisten asiakkaidemme erityistarpeista ja maakohtaisista lainsäädännöistä. Toivomme, että sinulla on erinomainen suomen sekä englanninkielen taito ja että opintosi olisivat puolessavälissä tai loppusuoralla. Pääset kehittämään liiketoimintaprosessien ymmärrystä, kieli- ja tiimityöskentelytaitojasi sekä priorisointikykyjäsi.

UPM Metsä hakee metsäalasta kiinnostunutta kesäharjoittelijaa viestinnän tehtäviin Tampereelle.

Esimerkki: Viestinnän (Communications) kesäharjoittelijana työskentelet UPM Metsän sisäisen ja ulkoisen viestinnän parissa. Harjoittelujakson aikana pääset tuottamaan monenlaista sisältöä ja julkaisemaan niitä eri kanavissa. Teet myös mediaseurantaa sekä muita mielenkiintoisia viestinnän avustavia tehtäviä. Tehtävässä tarvitset hyvää suomen ja englanninkielen taitoa sekä vahvaa kiinnostusta viestintään ja kirjoittamiseen. Aikaisempi kokemus viestinnän tai markkinoinnin tehtävistä katsotaan hakijalle eduksi.

UPM Energy on merkittävä kustannustehokkaan ja vähäpäästöisen energian toimittaja ja Suomen toiseksi suurin sähkön tuottaja. Tampereelta käsin hoidetaan Suomen sekä  Pohjois- ja Keski-Euroopan fyysisen sähkön kauppaa ja sähkön johdannaismarkkinoita.