Be the future - tule meille kesätöihin!

Tutustu tarkemmin kesätöihin näillä sivuilla. Hakuaika on helmikuun loppuun.

​UPM palkkaa vuosittain noin tuhat kesätyöntekijää eri puolille Suomea. 95% viime kesän kesätyöntekijöistä suosittelee UPM:llä työskentelyä myös muille. Monet kesätyöntekijämme palaavatkin meille töihin myös seuraavina vuosina. Kesän aikana kokemusta kertyy työtehtävistä ja kesällä opituista taidoista on varmasti hyötyä myöhemmin opinnoissa ja työelämässä.
Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

 

Palkkaamme kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin ja työympäristöihin. Klikkaa alla olevia linkkejä ja tutustu avoinna oleviin työtehtäviin tarkemmin. Alle 18-vuotiaille hakijoille tarjoamme ”tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoittelupaikkoja.

Kesätyöhaku on päättynyt, kiitos kaikille hakemuksensa jättäneille.  

Näin kesätyöhaku etenee:

  1. Tutustu tarjolla oleviin kesätöihin huolellisesti näillä sivuilla.  
  2. Jätä hakemuksesi haluamaasi tehtävään alla olevista linkeistä. Voit halutessasi luoda järjestelmäämme hakijaprofiilin täytettyäsi hakemuksen. Huomiothan että hakujärjestelmämme on vaihtunut maaliskuussa 2017, joten tätä ennen luodut hakijaprofiilit eivät ole enää voimassa
  3. Saat vahvistuksen hakemuksen vastaanottamisesta sähköpostiisi heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.
  4. Hakemukset käydään läpi yksiköissä esimiesten ja HR-asiantuntijoiden toimesta. Osassa yksiköitämme hakemusten käsittely aloitetaan jo hakuaikana. UPM Metsä ja UPM Biocomposites Lahdessa tekevät henkilövalintansa tammi-helmikuun aikana. 
  5. Työhaastattelut järjestämme lopuissa yksiköissä viimeistään maalis- ja huhtikuun aikana. 
  6. Ilmoitamme kaikille kesätyöhakijoillemme haun lopputuloksen heti, kun se on mahdollista.
  7. Työt alkavat työsopimuksen kirjoittamisella ja perehdytyksellä. Suurimmalla osalla työt alkavat toukokuussa, mutta sekä aiemmat että myöhemmät aloitusajankohdat ovat mahdollisia. 
  8. Työtodistus kirjoitetaan kaikille kesätyöntekijöillemme kesätyön päätteeksi.
 
Haun etenemiseen ja hakujärjestelmään liittyvissä kysymyksissä ota yhteys HR-palvelukeskukseemme contacthr@upm.com tai puh. 020 414 6600.

​Kesätyöpaikat paikkakunnittain

Klikkaamalla kohteita kartalla saat tietoa millaisia kesätöitä paikkakunnalla on tarjolla.

Kuopio Joensuu Savonlinna Jamsa Juupajoki Lahti Kouvola Lappeenranta Kotka Helsinki Hameenlinna Valkeakoski Rauma Seinajoki Eno Joroinen Jyvaskyla Tampere Perho Pietarsaari Nivala Pihtipudas Keuruu Hameenkyro Karkkila Joutsa Mikkeli Kangasniemi Pieksamaki

Helsinki

UPM:n pääkonttori Biofore House sijaitsee Helsingin keskustassa. Palkkaamme kesätyöntekijöitä liiketoiminnan tehtäviin ja globaaleihin toimintoihin, kuten viestinnän, IT:n, hankinnan, taloushallinnon sekä toimitusketjun tehtäviin. Työ on haastavaa ja monipuolista, ja etsimme kesätyöntekijöiksi alan opiskelijoita. Työyhteisömme on kansainvälinen ja päivittäinen työkielemme on englanti, jonka sujuvaa osaamista, kirjallisesta ja suullista tarvitaan tehtävissä.

Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: Biofore Talo »
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: palvelukeskus»

Hämeenkyrö

UPM Metsä tarjoaa Hämeenkyrössä kesätöitä korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: korjuu ja kuljetus»

Hämeenlinna

UPM Metsä tarjoaa Hämeenlinnassa kesätöitä puunhankinnan, metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtävissä. Hämeenlinnan seudulla on myös töitä metsuriharjoittelijalle.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, korjuu ja kuljetus, metsurityöt»

Joensuu

Joensuun vaneritehdas valmistaa pitkälle jalostettua koivuvaneria ja on erikoistunut kuljetusvälineiden lattioihin ja LNG-alusten eristerakenteisiin. Lisäksi Joensuussa valmistettua vaneria käytetään mm. pakkaus- ja stanssimuotti- sekä huonekaluteollisuudessa. Joensuun tuotantokapasiteetti on 55 000 kuutiota vaneria vuodessa ja tehdas työllistää n. 160 henkilöä.

UPM Metsä tarjoaa Joensuussa kesätöitä puunhankinnan, metsätalouden, korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa.
 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Joensuun vaneritehdas»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, korjuu ja kuljetus»

Joroinen

Joroisten taimitarha on perustettu 1980 ja sieltä toimitetaan taimia ja siemeniä sekä UPM:n omiin että yksityisten metsänomistaja-asiakkaiden metsiin. Päätuote on kuusi, minkä lisäksi tarhalla kasvatetaan myös mäntyä ja rauduskoivua. Joroisten taimitarhan tarjoaa kesäksi  sekä esimies- että työntekijätehtäviä.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: taimitarhan työntekijätehtävät»

Joutsa

UPM Metsä tarjoaa Joutsassa kesätöitä korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: korjuu ja kuljetus»

Juupajoki

Korkeakosken saha sijaitsee Juupajoella Korkeakosken taajamassa ja valmistaa vuodessa 350 000 kuutiometriä mäntysahatavaraa ja työllistää 70 henkilöä. Kesätyöntekijät sijaistavat vakituista henkilöstöä valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä.
 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Korkeakosken saha»

Jyväskylä

Jyväskylän vaneritehdas Säynätsalossa valmistaa pinnoittamatonta ja pinnoitettua perusvaneria sekä erikoisvanereita kuten komponentteja. Raaka-aineena käytetään koivua ja kuusta. Jyväskylässä valmistettua vaneria käytetään pääasiassa rakentamisessa, betonoinnissa ja kuljetusvälineteollisuudessa. Jyväskylän vaneritehdas työllistää 200 henkilöä ja tehtaan tuotantokapasiteetti on 100 000 kuutiota vaneria vuodessa.
UPM Metsän kesätyöt Jyväskylässä ovat puunhankintaa sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviä.
 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Jyväskylän vaneritehdas»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, korjuu ja kuljetus»

Jämsä

Jämsän Jokilaaksossa, eteläisessä Keski-Suomessa sijaitsevat Jämsänkosken sekä Kaipolan nykyaikaiset ja tehokkaat paperitehtaat. Jämsänkosken tehtaan kolmen paperikoneen tuotteita ovat aikakauslehtipaperi sekä tarra- ja pakkauspaperit. Kaipolassa valmistetaan kolmella paperikoneella aikakauslehtipaperia sekä luettelo- ja sanomalehtipaperia. Tehtaat työllistävät yhteensä noin 850 henkilöä. 
UPM Metsä tarjoaa Jämsässä puunhankinnan metsätalouden tehtäviä kesäksi.
 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Jokilaakson paperitehtaat (Jämsänkoski, Kaipola)»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous»

Kangasniemi

UPM Metsän kesätyöt Kangasniemellä ovat puunhankinnan tehtäviä.

Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta»

Karkkila

UPM Metsä tarjoaa Karkkilassa kesätöitä metsätalouden tehtävien parissa.

Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous»

Keuruu

UPM Metsä kesätyöt Keuruulla ovat metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviä.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: korjuu ja kuljetus»

Kotka

Logistiikkayksikkö tarjoaa monipuolisia ja kokonaisvaltaisia logistisia ratkaisuja Kotkassa. Tiimi vastaa meriliikenneverkoston sekä operatiivisesta että taloudellisesta toteutuksesta ja kehityksestä. Kotkan yksikössä työskentelee noin 40 henkilöä. Yksiköllä on linja- sekä systeemiliikenneverkosto Euroopassa. 
 
Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: Logistiikka»

Kouvola

Kouvolassa Kuusankoskella sijaitsee UPM:n paperi- ja sellutehdas sekä Vuohijärvellä Kalson viilutehdas.

UPM Kymin moderni ja ympäristöystävällinen tehdasintegraatti tuottaa sellua ja hienopaperia. Kesätöissä pääset oppimaan miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi ja hienopaperiksi. Tehtävästäsi riippuen voit päästä myös oppimaan tuotteidemme laadunvalvontaa sekä tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapitoa. Tuotannon puolella kesätyöntekijät toimivat kenttä- ja ohjaamotehtävissä paperi- ja sellutehtailla sekä voimalaitoksella. Tehtaat työllistävät yhteensä noin 700 henkilöä. Lisäksi etsimme Kuusankoskelle UPM:n selluliiketoimintaan toimitusketjun hallinnan ja viestinnän kesäharjoittelijoita.

Kalson viilutehdas sijaitsee Vuohijärvellä, Kouvolassa. Tehtaalla valmistetaan sorvattua korkealaatuista WISA-kuusiviilua, jota käytetään parkettiteollisuudessa taustaviiluna parketin rakenteessa. Kalson tehdas työllistää noin 120 työntekijää, jotka työskentelevät viilun valmistuksessa, tehtaan kunnossapidossa sekä hallinnossa.

UPM Metsä tarjoaa Kouvolassa kesätöitä metsätalouden ja tuontiassistentin tehtävien parissa sekä Kymin tehtaan puun vastaanotossa.
 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Kymin tehdasintegraatti ja Kalson viilutehdas (Kouvola)»
Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: Kouvola, viestintä ja toimitusketju»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous, puun vastaanotto, tuonnin assistenttiharjoittelija»

Kristiinankaupunki

UPM Metsän kesätyöt Kristiinankaupungissa ovat puunhankinnan tehtäviä.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta»

Kuopio

UPM Metsä tarjoaa Kuopiossa kesätöitä puunhankinnan, metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtävissä.  Kuopion seudulla on myös kesätöitä metsuriharjoittelijalle.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, korjuu ja kuljetus, metsurityöt»

Lahti

UPM Plywood Lahdessa palkkaa kesätyöntekijöitä vaneriliiketoiminnan tehtäviin kuten tuotekehitykseen sekä laboratorioon mukaan lukien laadunvalvonta, toimitusketjun hallintaan ja viennin asiakaspalveluun sekä viestinnän tehtäviin.

UPM Biocomposites luo arvoa yhdistämällä osaamista ja teknologioita kuitupohjaisten teknisten materiaalien valmistuksessa. UPM Biocomposites-liiketoiminta perustuu uusiutuviin ja kierrätettyihin raaka-aineisiin. Liiketoimintaan kuuluvat UPM ProFi ulkotuotteet rakentamiseen ja UPM Formi granulaatit ruiskuvalu- ja ekstruusiotuotantoon. UPM Biocomposites -tehtaat sijaitsevat Suomessa ja Saksassa. Biokomposiitin kesäharjoittelijat tekevät töitä toimitusketjun hallinnassa sekä asiakaspalvelussa. Nämä työt alkavat jo aikaisemmin keväällä, koska terassien  rakennuskausi alkaa ennen kesää.

UPM Metsän palkkaa kesätyöntekijöitä puunhankinnan tehtäviin.

Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: Plywood ja Biokomposiitti»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta»

Lappeenranta

Lappeenrannassa sijaitsevat Kaukaan tehtaat ovat osa konsernin monipuolisinta integraattia, johon kuuluvat sellu- ja paperitehdas, Euroopan suurin mäntysahatavaraa valmistava saha sekä uusiutuvaa dieseliä valmistava biojalostamo. Kaukaan tehtailla opit miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi, aikakausilehtipaperiksi sekä sahatavaraksi ja miten mäntyöljystä valmistetaan uusiutuvaa biodieseliä.  Lappeenrannassa on  myös UPM:n Pohjois-Euroopan tutkimuskeskus.
UPM Metsän kesätyöt ovat korjuun ja kuljetuksen tehtäviä sekä Kaukaan tehtaan puun vastaanoton tehtäviä. Haemme myös kesäharjoittelijaa Venäjän ja Baltian tuontiorganisaatioon. 
 
Lue lisää ja hae -Tuotantolaitokset: Kaukaan tehdasintegraatti»
Lue lisää ja hae -Globaalit toiminnot: tutkimuskeskus»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: korjuu ja kuljetus, puun vastaanotto, tuontiorganisaation harjoittelija »

Mikkeli

Pelloksen vaneritehtaat sijaitsevat Pellosniemellä, Mikkelin kaupungissa, 25 km Mikkelistä Lappeenrantaan johtavan valtatien 13 varrella. Pelloksen tehtaat valmistavat vakioituja ja laadultaan ensiluokkaisia WISA Spruce -kuusivanereita, niihin perustuvia jatkojalosteita sekä koivupintaista WISA Twin -vaneria suuressa mittakaavassa. Pelloksen tehtaat työllistävät noin 600 henkilöä.

UPM Metsä tarjoaa Mikkelissä kesätöitä metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa. Mikkelin seudulla tarjoamme kesätöitä myös metsuriharjoittelijalle.
 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Pelloksen vaneritehtaat»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous, korjuu ja kuljetus, metsurityöt»

Nivala

UPM Metsä tarjoaa Nivalassa kesätöitä korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: korjuu ja kuljetus»

Perho

UPM Metsä tarjoaa Pieksämäellä kesätöitä puunhankinnan tehtävien parissa.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta»

Pieksämäki

UPM Metsä tarjoaa Pieksämäellä kesätöitä puunhankinnan tehtävien parissa.
 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta»

Pietarsaari

Pietarsaaren tehdasintegraattiin kuuluu sellutehdas ja saha, jotka sijaitsevat hyvien pyöräily- ja autoyhteyksien päässä Pietarsaaren keskustasta. Pietarsaaren sellutehtaamme on 800 000 tonnin vuosituotannollaan maamme suurimpia kemiallisen sellun valmistajia ja työllistämme yhteensä noin 320 henkeä. Sellutehtaallamme opit miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi.
Lisäksi etsimme Pietarsaareen UPM:n selluliiketoimintaan toimitusketjun hallinnan ja viestinnän kesäharjoittelijoita. Pietarsaari on viihtyisä, kaksikielinen, merenrannalla sijaitseva kesäkaupunki, jossa on paljon liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Alholman saha valmistaa vuodessa 270 000 kuutiometriä mänty- ja kuusisahatavaraa. Kesätyöntekijät toimivat vakituisten työntekijöiden lomatuurauksissa valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä.

UPM Metsä tarjoaa Pietarsaaressa kesätöitä puunhankinnan, metsätalouden, korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa sekä puun vastaanotossa.

Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Pietarsaaren sellutehdas, Alholman saha»
Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: viestintä, toimitusketju (Pietarsaari)» 
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, korjuu ja kuljetus, puun vastaanotto»

Pihtipudas

UPM Metsä tarjoaa Pihtiputaalla kesätöitä puunhankinnan tehtävien parissa.

Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta ja metsäpalvelut»

Pori

Seikun saha sijaitsee länsirannikolla Aittaluodon tehdasintegraatissa ja valmistaa vuodessa 390 000 kuutiometriä kuusisahatavaraa. Kesätyöntekijät toimivat vakituisten työntekijöiden lomatuurauksissa valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä.

UPM Metsän kesätyöt ovat puunhankinnan tehtäviä.

Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Seikun saha»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta»

Rauma

Raumalla sijaitsee yksi UPM:n nykyaikaisemmista ja suurimmista paperitehtaista. Paperikoneilla valmistetaan aikakauslehtipapereita sekä kevytpäällystettyä LWC-paperia. Raumalla valmistetun paperin loppukäyttökohteita ovat aikakauslehdet, myyntikuvastot sekä erilaiset mainospainotuotteet. Lisäksi tehtaalla valmistetaan revintämassaa eli fluff-sellua hygienia- ja kattaustuotteiden raaka-aineeksi. Rauman tehtaalla työskentelee noin 520 henkilöä.

UPM Metsän kesätyöt Raumalla ovat korjuun ja kuljetuksen tehtäviä.

Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Rauman paperitehdas»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: korjuu ja kuljetus»

Savonlinna

Savonlinnan vaneritehdas valmistaa koivuvanereita kuljetusvälineteollisuuteen, betonointiin ja muihin teollisiin loppukäyttökohteisiin. Teemme WISA-vanereita myös maxi-kokoisina levyinä. Savonlinnan tehdas työllistää noin 280 henkilöä.

UPM Metsällä on kesätöitä puunhankinnassa.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Savonlinnan vaneritehdas»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: korjuu ja kuljetus»

Seinäjoki

UPM Metsä kesätyöt ovat puunhankinnan, metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviä.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, korjuu ja kuljetus»

Tampere

Tampereen toimipisteissä UPM:n eri liiketoiminnot ja globaalit toiminnot sijaitsevat Tampereen keskustassa Tulli- ja Dynamo Business Parkeissa ja Raflatac Tesoman kaupunginosassa. Kesätyö  antaa näköalapaikan uudistuvan ja kehittyvän yrityksen toimintaan.
Kesätyöntekijöitä palkataan mm. talous- ja palkkahallinnon tehtäviin, toimitusketjun hallintaan, asiakaspalveluun, IT:n ja sähkömarkkinoiden tehtäviin.
Timberin, eli sahaliiketoiminnan toimisto puolestaan työllistää kaupallisen alan opiskelijoita oston, toimitusketjun hallinnan sekä myynnin tukitehtäviin.

UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin valmistajia. Toimitamme korkealaatuista paperi- ja filmilaminaattia informaatio- ja tuote-etiketöintiin maailmanlaajuisen tehdas-, terminaali- ja myyntikonttoriverkoston kautta. Tampereen yksikkö työllistää yhteensä noin 350 henkilöä. Tuotantolaitoksen lisäksi yksikössä toimii mm. UPM Raflatacin tutkimus- ja kehitysosasto.

UPM Metsä työllistää Tampereella kesätyöntekijöitä keskitettyyn tukeen puunhankinnan suunnitteluun ja ohjaukseen, metsätalouteen ja maankäyttöön erilaisiin tehtäviin, markkinointiin, viestintään, tuotteet ja palvelut –tiimiin sekä UPM Metsän palvelukeskukseen. Lisäksi Tampereen metsäasiakasyksikössä on tarjolla kesätyötä puunhankinnan, metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa.

Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: Tulli- ja Dynamo Business Parks» 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: UPM Raflatacin tarralaminaattitehdas» 
Lue lisää ja hae - UPM Metsän keskitetyt toiminnot: puunhankinnan suunnittelu ja tuki, maankäyttö (markkinoinnin sisällöntuotanto), markkinointi, viestintä, tuotteet ja palvelut, palvelukeskus, puunhankinta, metsätalous, korjuu ja kuljetus»

Valkeakoski

Valkeakoskella, Tervasaaren paperitehtaalla sijaitsee UPM:n erikoispapereiden osaamiskeskus. Valmistamme kahdella paperikoneella muun muassa tarraetiketin valmistuksessa käytettävää irrokepaperia. Paperikone 8 on maailman suurin irrokepaperin valmistaja. Paperitehtaan yhteydessä toimiva Tervasaaren voimalaitos tuottaa sähköä ja höyryä tehtaalle sekä Valkeakosken kaukolämmölle. Tervasaaren tehtaillamme työskentelee yhteensä noin 330 työntekijää.

UPM Metsä tarjoaa Valkeakoskella kesätöitä metsätalouden tehtävien parissa.

Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Tervasaaren paperitehdas»
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous»