FAQ

Tässä on vastauksia rekrytointia koskeviin yleisimpiin kysymyksiin.

Mistä löydän UPM:n avoimet työpaikat?

Kaikki UPM:n avoimet työpaikat on listattu urasivuillamme (www.upm.com/Career). Siirry työpaikkahakuun (https://upm.wd3.myworkdayjobs.com/Careers), jonka kautta voit löytää kaikki UPM:n avoimet työtehtävät sekä lähettää hakemuksesi.

Miten voin lähettää hakemuksen?

Hakemus kannattaa lähettää verkossa urasivuillamme. Avoimia työpaikkoja voi etsiä työpaikkahaun avulla (https://upm.wd3.myworkdayjobs.com/Careers). Kun olet löytänyt sinua kiinnostavan työtehtävän, valitse työpaikkailmoituksesta Hae paikkaa. Täytä sitten tietosi avautuvaan hakemuslomakkeeseen.

Voit myös hakea paikkaa LinkedIn-tilisi avulla valitsemalla ilmoituksesta Hae LinkedInin avulla. Hakemuslomakkeen tiedot täytetään automaattisesti LinkedIn-tilisi tiedoilla. Voit kuitenkin tarkistaa tiedot ja muokata niitä ennen hakemuksen lähettämistä.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, voit halutessasi luoda hakijatilin antamalla salasanan. Hakijatilin luominen on vapaaehtoista, mutta sen avulla voit myöhemmin tarkistaa hakemuksesi tilan. Rekisteröidyn tilin avulla voit myös myöhemmin käyttää samoja tietoja uuden työpaikan haussa.

Mikä on pikahaku ja kuinka se toimii?

Työhakemuksen ensimmäisellä sivulla voit valita pikahaun, joka täyttää hakemuksen automaattisesti CV:si tiedoilla.

Kun liität CV:si, järjestelmä tarkastelee sen sisältöä ja yrittää täyttää sen perusteella yhteystietosi, työhistoriasi ja koulutustietosi. Hakemustiedot kannattaa tarkistaa, koska CV:n sisällöstä tai muodosta riippuen kaikkia tietoja ei välttämättä kopioida oikein. 

Olen luonut hakijatilin aiemmin mutta en muista sen salasanaa. Mitä voin tehdä?

Jos olet unohtanut salasanasi, voit pyytää, että uusi salasana lähetetään sähköpostiisi. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kirjautumispainiketta. Avautuvassa ikkunassa on kohta Unohtunut salasana. Kirjoita siihen sähköpostiosoitteesi ja lähetä salasanapyyntö. Uusi salasana lähetetään sähköpostiisi hetken kuluttua.

En voi luoda hakijatiliä. Sähköpostiosoitteeni on jo käytössä. Mitä voin tehdä?

Hakijatilin luomisen yhteydessä sinua pyydetään antamaan salasana. Salasanan on oltava kahdeksan merkkiä pitkä, ja siinä on oltava vähintään yksi erikoismerkki, yksi iso kirjain ja yksi numero. Varmista, että salasanasi täyttää nämä vaatimukset ja että antamasi kaksi salasanaa vastaavat toisiaan.

Jos antamasi sähköpostiosoite on käytössä olemassa olevassa tilissä, näet seuraavan viestin: Kirjaudu sisään tähän tiliin tai anna sähköpostiosoite, joka ei ole käytössä. Tässä tapauksessa kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. Jos et muista salasanaasi, voit palauttaa salasanan valitsemalla Unohtunut salasana ja antamalla sähköpostiosoitteesi.

Mitä minun on tiedettävä ennen verkkohakemuksen lähettämistä?

Lue työpaikkailmoituksen hakuohjeet huolella ennen hakemuksen lähettämistä. Kiinnitä myös huomiota hakemuksen määräaikaan. Liitteet, kuten saatekirje ja CV, kannattaa ajan säästämiseksi laatia jo ennen hakemuksen täyttämistä. CV ja muut liitteet kannattaa lähettää PDF-muodossa.

Voinko tarkistaa hakemukseni tai muuttaa sitä lähettämisen jälkeen?

Lähetettyä hakemusta ei voi muokata, joten tarkista hakemuksesi tiedot huolella ennen lähettämistä. Jos haluat liittää hakemukseen jälkikäteen liitteitä tai korjata virheellisiä yhteystietoja, lähetä sähköpostia työpaikkailmoituksessa mainittuun HR Service Centeriin.

Kuinka pian minuun otetaan yhteyttä?

Kun lähetät hakemuksesi, järjestelmämme lähettää sinulle välittömästi sähköpostivahvistuksen. Varmista, ettei vahvistusviesti ole päätynyt roskapostikansioon.

Rekrytoijamme ottavat sinuun yhteyttä muutaman seuraavan viikon kuluessa. Joskus rekrytoinnissa voi kestää kauemmin, ja ilmoitamme käsittelyn pitkittymisestä erikseen. Otamme yhteyttä kaikkiin hakijoihin.

Jos profiilisi ei vastaa työn vaatimuksia, lähetämme sinulle sähköpostia tai otamme yhteyttä puhelimitse. Anna varmasti oikeat yhteystietosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä. 

Voinko lähettää avoimen hakemuksen tai ilmoittautua hakijarekisteriin?

Paras tapa hakea paikkaa on lähettää suoraan sinua kiinnostavaa työpaikkaa koskeva hakemus. Tällä hetkellä emme ota vastaan avoimia hakemuksia tai ylläpidä hakijarekisteriä.

Jos olet kiinnostunut useammasta työtehtävästä, sinun ei tarvitse tehdä erillistä hakemusta jokaista työpaikkaa varten. Voit sen sijaan luoda hakijatilin ja hakea kaikkia sinua kiinnostavia tehtäviä samoilla tiedoilla. 

Voinko lähettää hakemuksen mobiililaitteella?

Kyllä, voit lähettää hakemuksen mobiililaitteella, kuten älypuhelimella tai tabletilla.

Voinko lähettää hakemukseni sähköpostilla?

Useimpia työtehtäviä varten haluamme saada hakemukset rekrytointijärjestelmämme kautta. Järjestelmä helpottaa tietojesi käsittelyä, ja sen avulla voit myös varmistaa, ettei tiedoissasi ole virheitä.

Kuinka voin hakea työharjoittelu- tai opinnäytetyöpaikkaa?

Avoimet työharjoittelupaikkamme ja opinnäytetyömahdollisuudet on listattu avointen työpaikkojen yhteydessä. Opinnäytetyömahdollisuuksia on saatavilla säännöllisesti, ja voit tutustua tarkemmin niihin opinnäytetyösivulla. Saatavilla olevat työharjoittelupaikat voi löytää työpaikkahaun avulla. 

Millaisia liitteitä voin lisätä hakijaprofiiliini tai hakemukseeni?

Otamme vastaan kaikenlaisia liitteitä, mutta suosittelemme lähettämään ne PDF-muodossa.

Kuinka voin varmistaa, että hakemukseni on mennyt perille?

Kun vastaanotamme hakemuksen, lähetämme vahvistusviestin hakemuksessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. 

Mistä voin kysyä lisätietoja tai saada teknistä tukea hakemukseeni liittyen?

Voit esittää työtehtävää tai rekrytointiprosessia koskevia kysymyksiä työpaikkailmoituksessa mainituille yhteyshenkilöille. Jos tarvitset hakemukseen liittyvää teknistä tukea, tutustu näihin usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä HR Service Centeriin (yhteystiedot alla):

ITÄVALTA:​contacthr.at@upm.com  
KIINA: ​contacthr.cn@upm.com
​VIRO: ​contacthr.ee@upm.com  
​SUOMI: ​contacthr@upm.com
​RANSKA: ​contacthr.fr@upm.com
​SAKSA: ​contacthr.de@upm.com
​MALESIA: ​contacthr.my@upm.com  
​PUOLA: ​contacthr.pl@upm.com  
​VENÄJÄ: ​contacthr.ru@upm.com  
​ESPANJA: ​contacthr.es@upm.com
​ISO-BRITANNIA: ​contacthr.uk@upm.com
​URUGUAY: ​contacthr.uy@upm.com  
​YHDYSVALLAT: ​contacthr.us@upm.com  

​MUUT MAAT
Eurooppa, Afrikka: ​contacthr.int@upm.com  
Amerikan maat: contacthr.am@upm.com
Aasian–Tyynenmeren alue: contachr.apac@upm.com