UPM:n puutuotteista tehty designvuoden kohtaamispaikka Paviljonki avautuu

(UPM, Helsinki, 11.5.2012) – Designpääkaupunkivuoden keskeisin kohtauspaikka, suomalaisesta puusta tehty Paviljonki avautuu lauantaina 12. toukokuuta Helsingissä. UPM:n puutuotteita ja komposiitteja esittelevä Paviljonki on olennainen osa WDC Helsinki 2012 -ohjelmaa ja on auki suurelle yleisölle syyskuun puoliväliin saakka.

Paviljonki sijoittuu Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon väliin ja on kooltaan 470 neliömetriä. Rakennuksen lattia ja seinät ovat mäntyliimalevyä. Rungossa ja pilareissa on hyödynnetty rakennesahatavaraa ja vaneria. Piha-alueen terassit on tehty komposiitista.

- Puu on materiaalina monimuotoinen ja moderni, tulevaisuuden materiaali. Biofore-strategiamme ydin on jalostaa puubiomassaa mahdollisimman pitkälle ja monipuolisesti. Paviljonki on esimerkki siitä, mitä maailmanluokan suunnittelulla, taidokkaalla toteutuksella ja erilaisilla puu- ja komposiittituotteillamme on mahdollista luoda, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Väliaikainen rakennus on designpääkaupungin sydän kesäkuukausien ajan. Paviljonki tarjoaa tiistaista sunnuntaihin kello 11-21 maksutonta ohjelmaa kaikille vierailijoille. Kesän jälkeen rakennus kierrätetään ja sille etsitään uusi käyttökohde.

UPM & Design -verkkosivusto osoitteessa: www.design.upm.fi
UPM:n Facebook-sivut on avattu osoitteessa: www.facebook.com/UPMGlobal
Katso myös: www.wdc2012helsinki.fi


Lisätietoja antaa:
Brändijohtaja Elisa Nilsson, UPM, puh. 040 500 3150

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News


UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM & muotoilu
Johtavana bio- ja metsäteollisuusyrityksenä UPM osallistuu muotoiluun kehittämällä uusia kestäviä materiaaleja ja liiketoimintoja, jotka tarjoavat inspiraatiota arkkitehdeille ja muotoilijoille. UPM haluaa edistää ekorakentamista, koska se on avainasemassa terveellisen, turvallisen ja viihtyisän elinympäristön kestävässä ja vastuullisessa rakentamisessa.

UPM on yksi World Design Capital Helsinki 2012:n pääyhteistyökumppaneista. UPM:n puutuotteita ja komposiitteja esittelevä Paviljonki on ainutlaatuinen kohtaamispaikka ja oleellinen osa muotoilupääkaupunkivuoden ohjelmaa. Paviljongin toteutumisesta vastaavat UPM, Aalto-yliopisto, Designmuseo, Arkkitehtuurimuseo ja WDC Helsinki 2012 -säätiö.