UPM ProFista kahvilakalusteet keskelle Helsinkiä

​(UPM ProFi, Lahti, 31.5.2012) Kolmen Sepän Terassi -kahvila sai UPM ProFi -puumuovikomposiitista toteutetut kahvilakalusteet keskelle Helsingin sydäntä.

HOK-Elannon Kolmen Sepän Terassi on Helsingin Kolmen Sepän aukiolla toimiva kahvila, joka on osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta. Designpääkaupunkivuoden kunniaksi kahvila sai uudistetun ilmeen, sillä HOK-Elanto on halunnut nostaa teemakseen vihreät arvot, kestävän kehityksen ja kaupunkiviljelyn. Terassin keskeisen sijainnin vuoksi se on yksi eniten kaupunkikuvassa näkyvillä olevista designpääkaupunkihankkeista.

Terassin ohella myös kahvilan kalusteet ovat saaneet uudistetun ilmeen. Kalusteet on valmistettu kivenharmaasta UPM ProFi -komposiittimateriaalista sekä mustaksi maalatusta metalliputkesta. Tyylikkäiden ja keveiden UPM ProFi -tuolien seuraksi kahvila-aluetta kiertämään on lisäksi tehty penkki UPM ProFi Deck -terassilaudasta.

Kalusteet suunniteltiin ja valmistettiin varta vasten Kolmen Sepän Terassia varten. Suunnittelijana toimi designtoimisto Mozossa työskentelevä Essi Ilola. ”Suunnittelun lähtökohtina toimivat kestävän kehityksen ja vastuullisuuden huomioiminen toteutuksessa. Koska UPM oli myös valittu WDC 2012 -projektin kumppaniksi ja UPM ProFi -puumuovikomposiitti on pääosin kierrätysmateriaalista valmistettu, valitsimme sen teeman mukaisesti terassin rakennusmateriaaliksi. UPM ProFi -puumuovikomposiitin etuja on kova pinta, hyvä kulutuksen ja UV-säteilyn kesto. Materiaali ei tikkuunnu ja se on kosketuslämmin, joten se sopi erinomaisesti terassikalusteiden rakennusmateriaaliksi. Suunnittelutyötä helpottivat materiaalin helpot työstöominaisuudet,” Ilola kertoo materiaalin valintaperusteistaan.

Kolmen Sepän Terassilla olevat 94 istuinta sekä kahvilaa kiertävät penkit tarjoavat yhteensä 148 hengelle asiakaspaikat. Terassi on avoinna maanantaista lauantaihin kello 11-22 ja sunnuntaisin 12-20 (säävarauksella).

Lisätietoja antaa:
Satu Kivioja, Markkinointiviestintäpäällikkö, UPM ProFi, puh. +358 400 753 397

UPM , Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com_UPM_News

UPM ProFi -liiketoiminta-alue kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia komposiittituotteita eri loppukäyttökohteisiin. UPM ProFi on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannosta kierrätetty selluloosakuitu ja muovi. Lisätietoja osoitteessa www.upmprofi.fi.

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi