UPM:n tuotteet esillä Itämeripaviljongissa Helsingissä

Kalusteet on suunnitellut Harri Koskinen

(UPM, Helsinki, 1.7.2011 klo 9.15) – UPM ProFi tekee design-yhteistyötä ja tukee ympäristönsuojelua Itämeripaviljongissa purjehduksen avoimissa Euroopan mestaruuskisoissa 30.6.–14.7.2011. Helsingin Hernesaareen pystytetyn Itämeripaviljongin kahvilan terassialue ja kalusteet on valmistettu ympäristöystävällisestä UPM ProFi Deck -komposiitista. Paviljongin on rakentanut yhteistyökumppaneidensa kanssa SavetheC, joka valmistaa kierrätyspurjeista merihenkisiä designtuotteita.

Lähes satapaikkaisen kahvilan terassimateriaalina on käytetty lämpimän beigen sävyistä UPM ProFi -terassilautaa. Harri Koskisen suunnittelemissa kalusteissa on käytetty lumensinistä UPM ProFi Deckiä ja UPM:n WISA-koivuvaneria.

“SavetheC-yhteisö ja lahjakkaat suunnittelijat ovat samanhenkisiä kumppaneita meille. Paviljongissa yhdistyvät design ja kierrätys näyttävästi komposiittimateriaalimme avulla”, sanoo UPM ProFi -liiketoiminta-alueen johtaja Markku Koivisto.

UPM ProFin komposiittituotteet ovat tyylikkäitä, ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä, eivätkä ne sisällä haitallisia kemikaaleja. UPM ProFi soveltuu lukuisiin ulkokäyttökohteisiin ja on houkutteleva valinta niin teknisten ominaisuuksien kuin ulkonäönkin ansiosta.

UPM ProFista tuli tänä vuonna ensimmäinen CE-merkintään oikeutettu eurooppalainen puumuovikomposiittivalmistaja. Tuotteilla on myös PEFC-metsäsertifikaatti.

Vuonna 2010 UPM ProFille myönnettiin kaksi merkittävää tunnustusta: arvostettu Green Good Design -palkinto innovatiivisesta ja ympäristöystävällisestä komposiittimateriaalista sekä Best Innovator -palkinto kestävää kehitystä tukevasta innovoinnista. Materiaali on tullut tunnetuksi kansainvälisistä yhteistyöprojekteista alan johtavien arkkitehtien kanssa. UPM ProFi oli näkyvästi esillä Shanghain maailmannäyttelyn Suomi-paviljongin julkisivuverhouksessa.

 

Lisätietoja:

Markku Koivisto, johtaja, UPM ProFi -liiketoiminta-alue, puh. 040 861 2852

UPM ProFi -liiketoiminta-alue kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia komposiittituotteita eri loppukäyttökohteisiin. UPM ProFi on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannosta kierrätetty paperi ja muovi. Lisätietoja osoitteessa www.upmprofi.fi

Biofore-yhtiönä UPM on sitoutunut vähentämään tuotteiden ja toiminnan ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajalta. Kestävät tuotteet, ilmasto, vesi, metsä ja jätteet ovat UPM:n ympäristövastuun avainalueita. Yhtiö pyrkii jatkuvasti parantamaan ympäristötoimintaansa ja saavuttamaan vuodelle 2020 asetetut pitkän aikavälin tavoitteet. www.upm.fi/vastuullisuus

UPM, Media Desk
Puh. 040 588 3284
communications@upm.com