Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät UPM Myllykoskella

Kouvola, 2011-09-09 15:05 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- (UPM, Kouvola, 9.9.2011 klo 16) – UPM:n Myllykosken tehdasta (Myllykoski Paper Oy) koskevat yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät tänään 9.9.2011 työnantajan ja eri henkilöstöryhmien välillä. Aiheena ovat neuvottelut taloudellisista ja tuotannollista perusteista sekä suunnitellut toimenpiteet UPM paperiliiketoiminnan kapasiteetin sopeuttamiseksi ja toiminnan uudelleenjärjestelemiseksi. Suunnitelmaan sisältyy paperitehtaan toiminnan lakkauttaminen ja henkilöstövähennyksiä. UPM julkaisi suunnitelman 31.8.2011.

Neuvottelut koskevat Myllykoski Paper Oy:n organisaatiossa työskenteleviä työntekijöitä, toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä, yhteensä 375 henkilöä. Lisäksi yhteistoimintaneuvottelut koskevat 21 henkilöä Myllykoski Oyj:n ja Myllykoski Sales Nordicin palveluksessa. Suunnitelmaan sisältyy Myllykoski Oyj:n ja Myllykoski Sales Nordicin toimintojen uudelleenjärjestely ja sulauttaminen UPM:n toimintamalliin.

Neuvotteluissa käsitellään myös muutosturvan toimintasuunnitelma YT-lain mukaisesti.

Yhteistoimintalain mukaan työnantajan neuvotteluvelvoite täyttyy, kun neuvotteluja on käyty kuusi viikkoa. Tämän jälkeen työnantaja antaa kohtuullisen ajan kuluessa selvityksen yhteistoimintaneuvottelujen perusteella harkittavista päätöksistä.

UPM tiedottaa neuvotteluista seuraavan kerran, kun ne ovat päättyneet ja neuvottelujen perusteella tehtävät päätökset ovat valmiit.

Lisätietoja antavat:
Tehtaanjohtaja Timo Suutarla, puh. 040 186 5995
Projektijohtaja Jukka Arola, puh. 050 598 8341