Wallpaper* käyttää elokuun Handmade-numerossaan useita UPM:n paperilaatuja

(UPM, Helsinki, 2.8.2010 klo 09.30) - UPM ja maailman johtavaksi designraamatuksi tituleerattu aikakauslehti Wallpaper* ovat tehneet tiivistä ja innovatiivista yhteistyötä lehden elokuun numerossa. Numero kantaa nimeä Handmade (Käsin tehty) ja on kunnianosoitus käsityöläistaidoille sekä painetulle medialle.

Handmade-numeroa on sanottu Wallpaperin* kunnianhimoisimmaksi numeroksi kautta aikojen. Lehden lukijoille annettiin mahdollisuus suunnitella tilaamaansa lehteen omannäköinen kansi. Tilaisuuteen tarttui peräti 21 000 lukijaa. Heidän suunnittelemansa uniikit kannet painettiin UPM Digi Finesse -paperille. Lehdessä on käytetty kaikkiaan kahdeksaa UPM:n eri paperilaatua.

Wallpaper* kokosi yhteen lehden erikoisnumeroa varten maailman johtavia suunnittelijoita ja käsityöläisiä toteuttamaan ainutkertaisia tuotteita. Handmade-numero käsittelee artikkeleissaan designia monesta eri näkökulmasta: kalusteista, sisutuksesta ja muodista aina ruokaan asti. Numeron välissä on luonnoslehtiö, jossa esitellään, kuinka useat lehdessä olevat designtuotteet ovat syntyneet. Liitteenä on myös arkkitehti Ryuji Nakamuran suunnittelema paperitalo, jonka voi leikata irti ja askarrella kokoon.

"Työskentely arvostetun Wallpaperin* kanssa oli erittäin mielenkiintoista. Meille tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä koko lehdentekoprosessi, eikä pelkästään olla paperintoimittajana", kertoo Dino Vasiliou, UPM:n Iso-Britannian aikakauslehtipapereiden myyntijohtaja.

"Lopputulos on ilahduttava ja saamamme palaute erittäin rohkaisevaa. Työskentely luovassa ja haastavassa projektissa on ollut erittäin palkitsevaa", hän jatkaa.

Wallpaperin* kustannusjohtaja Richard Cook summaa: "Koko numero henkii käsityöläisyyttä. Desing on kestävää ja sillä on todellinen alkuperä. On erittäin tärkeää, että ihmiset tuntevat lukiessaan Handmadea sen kauneuden ja tinkimättömyyden. Lehti ei ole vain informaatiota, vaan jotain minkä todella haluat saada itsellesi. Paperi, jolle lehti on painettu, on osa lehden DNA:ta."

Wallpaper* on osa IPC Media -konsernia, jonka kanssa UPM on tehnyt yhteistyötä yli 30 vuotta. IPC Medialla on yli 85 lehtibrändiä, ja sen aikakauslehdet tavoittavat yhteensä 27 miljoonaa lukijaa.

Lue lisää UPM:n ja Wallpaperin* yhteistyöstä: http://thegriffin.upm-kymmene.com/2_2010/story/11/fin.html ja Handmade-numeron synnystä: http://www.wallpaper.com/handmade

Lisätietoja antavat:

UPM, Viestintä
Viestintäjohtaja, Will Stone, Iso-Britannia & Irlanti, Puh +44 7841 493447
E-mail: will.stone@upm.com

Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com


Wallpaper
Viestintä, Victoria Higham, IPC Media, Puh: +44 (0)20 3148 5401
E-mail: victoria_higham@ipcmedia.com


UPM

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2009 oli 7,7 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.
UPM – The Biofore Company – www.upm.fi ja www.upmbiofore.com

Wallpaper*

Wallpaper* on yksi maailman arvostetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista designaikakauslehdistä. Lehdellä on lukijoita 93 maassa ja se on niittänyt ennennäkemätöntä menestystä tavoittamalla designeliitin läpi maailman. Lehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa. www.wallpaper.com