Walki Wisa lisää tuotantokapasiteettia Kiinassa

UPM:n Jalosteet-toimialaan kuuluva Walki Wisa rakentaa jalostustehtaan Kiinaan Jiangsu Changshun erikoistalousalueelle noin 100 kilometrin päähän Shanghaista. Investoinnin kokonaisarvo on noin 6 miljoonaa euroa.

Uusi tehdas, Walki Wisa Packaging Paper (Changshu) Co., Ltd., tuottaa teollisuuskääreitä Kiinan paperiteollisuuden tarpeisiin. Kiinassa paperiteollisuuden kasvaessa myös korkealaatuisten kääremateriaalien kysynnän arvioidaan kasvavan. Uusi tehdas mahdollistaa jalostettujen paperimateriaalien tuotannon joustavasti myös Kiinan pakkausteollisuudelle.

Uusi tehdas käynnistyy aikataulun mukaan vuoden 2006 ensimmäisellä neljänneksellä. Walki Wisalla on ollut painolaitos Shanghaissa vuodesta 2002.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Bjarne Sjöblom, Walki Wisa, puh. 0400-162942

Walki Wisa
Viestintä
14.1.2005

UPM on maailman johtavia painopapereiden valmistajia ja aikakauslehtipapereiden selvä markkinajohtaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2003 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on
34 000 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet.
Walki Wisa valmistaa teollisuuskääremateriaaleja paperi-, teräs- ja puuteollisuudelle sekä yhdistelmämateriaaleja pakkausteollisuudelle ja teknisiin tarkoituksiin. Walki Wisan liikevaihto vuonna 2003 oli noin 300 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 1100 työntekijää. Walki Wisalla on tuotantoa Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa.