WDC Helsinki 2012 -vuosi on vahvistanut UPM:n yhteistyötä muotoilijoiden kanssa

(UPM, Helsinki, 4.9.2012 klo 15) – UPM:n näkyvyys ja tunnettavuus kotimaisissa ja kansainvälisissä muotoiluhankkeissa on vahvistunut World Design Capital Helsinki 2012 –vuoden aikana. Merkittävimpiä hankkeita UPM:lle ovat olleet designvuoden keskipiste WDC Helsinki 2012 Paviljonki, UPM ProFista valmistetut istuimet ja kalusteet Kolmen Sepän terassin kahvilassa Helsingin keskustassa sekä muotoiltavasta UPM Grada –materiaalista toteutetut työskentely- ja rentoutumispisteet Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Arkkitehti ja ympäristötaiteilija Marco Casagrande Casagrande Laboratorystä sanoo, että WDC Helsinki 2012 Paviljongin rakenne sisältää vahvaa vapaudentunnetta.

”WDC Paviljongissa modernia ihmistä ei suljeta sisätiloihin ja ympäristöä jätetä ulos, vaan pikemminkin nykyaikainen moderni tyyli rikotaan ja kansalaiset tuodaan takaisin metsään. Paviljonki on kuin modernin barbaarin puinen laulu, joka värähtelee iloisuutta Aalto Yliopiston puuohjelman suunnittelijoiden kansainvälisen joukon keskuudesta.”

UPM juhlistaa World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta 5. syyskuuta Helsingin sydämessä. Jos olet pääkaupungissa tuolloin, tule mukaan UPM Design Date -treffeille! Kerromme viidessä pisteessä puun tarinaa.

- Päivän ideana on esitellä kestäviä ratkaisujamme sekä kuluttajille että ammattilaisille. Esittelemme muutamia merkittävimpiä muotoiluhankkeitamme, jotka ovat toteutuneet WDC Helsinki 2012  -yhteistyön seurauksena. Puu on monipuolinen materiaali, ja päivän aikana osoitamme, miten hyvin se taipuu mitä moninaisimpiin loppukäyttökohteisiin Biofore-hengessä, sanoo UPM:n brändijohtaja Elisa Nilsson.

WDC Helsinki 2012 Paviljongissa Ullanlinnankadulla järjestetään 5.9. aamuseminaari, jonka kohteena on kansainvälinen arkkitehti- ja designyhteisö. Kutsuvierastilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen Saksan-instituutin kanssa. Seminaarin jälkeen klo 11.00 Paviljonki avautuu kaikille, ja siellä on esillä UPM:n tuotenäyttely. UPM:n puutuotteita ja komposiitteja esittelevä Paviljonki on ollut olennainen osa virallista WDC Helsinki 2012 –ohjelmaa ja se on avoinna yleisölle 16. syyskuuta saakka.

Muut –UPM:n muotoilupäivän treffipisteet keskiviikkona 5. syyskuuta ovat:

- Paperin kierrätyspiste Narinkkatorilla, avoinna klo 8.00-13.00. Vaihda nippu vanhoja lehtiä kierrätyspaperista valmistettuun tulostuspaperiin.
- Terassikahvila Kolmen sepän aukiolla, kahvilan kalusteet UPM ProFista, klo 11.00-14.00 (kahvila on auki klo 10.00-22.00, säävarauksella).
- Suvanto-loungekonsepti Forumin kauppakeskuksessa klo 11.00-18.00.
- UPM:n pääkonttori Eteläesplanadi 2:ssa, avoimet ovet klo 14.00-15.00.

Liite: UPM Design Date -kartta

Linkki kuviin (kuvat ladattavissa 17.9. saakka): http://pet.upm-kymmene.com/?cart=5298-lakeigelfg&language=FI

Tietoa kuvista:
Kuva 1:  WDC Helsinki 2012 Paviljongin raskas katto täytyi nostaa paikalleen erityisen varovaisesti.
Kuva 2:  Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi rentoutua ja työskennellä Suvanto-pisteessä. Istujaa ”suojaava” puukaari on toteutettu UPM:n muotoiltavasta UPM Gradasta.
Kuva 3:  Paviljongin katto on tehty liimatuista kotelopalkeista, jotka muodostavat toistuvan kolmiokuvion.
Kuva 4:  Paviljonki on Aalto-yliopiston, Designmuseon, Arkkitehtuurimuseon, World Design Capital Helsinki 2012 -säätiön ja UPM:n yhteisponnistus.
Kuva 5:  Pääosin puusta rakennettu 470m² kohtaamispaikka on kesän aikana kerännyt tuhansia kävijöitä erilaisiin tapahtumiin ja kahvikupposen äärelle.
Kuva 6:  Helsingin keskustassa toimivan Kolmen Sepän terassikahvilan kalusteet on valmistettu kivenharmaasta UPM ProFi -komposiittimateriaalista sekä mustaksi maalatuista metalliputkista.

Tietoa UPM:n WDC-vuoden hankkeista osoitteessa www.design.upm.fi sekä Facebookissa, www.facebook.com/UPMGlobal.

Lisätietoja antaa:
Elisa Nilsson, VP, Brand Management, UPM, elisa.nilsson@upm.com, puh. 040 500 3150

***

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News