Viitoset voivat valita luokalleen aikakauslehden vuosikerran

UPM lahjoittaa ala-asteiden 5. luokille näiden valitseman aikakauslehden vuosikerran vuodeksi 2006. Lahjoitus liittyy tänään vietettävään Suomen Aikakauslehtien Liiton järjestämään Koulujen Aikakauslehtipäivään, jota UPM on tukenut jo usean vuoden ajan. UPM on johtava aikakauslehtipaperin valmistaja maailmassa.

"Haluamme lahjoituksella tukea lasten ja nuorten lukuharrastusta. Aikakauslehdet sopivat hyvin koulun mediakasvatukseen, sillä lehtivalikoima on Suomessa monipuolinen, ja lehdet ovat hyvin toimitettuja. Pidimme myös tärkeänä, että oppilaat saavat itse valita lehtensä useista tarjolla olleista lehdistä. Niinhän aikuisetkin toimivat'", sanoo UPM:n viestintäjohtaja Pirkko Harrela.

Suomessa aikakauslehtien lukijamäärät ovat kasvaneet 2000-luvulla. Aikakauslehtien Liiton tekemän tutkimuksen mukaan aikakauslehti on suosittu media 12-19 –vuotiaiden nuorten keskuudessa.

Maailmalla uusia aikakauslehtiä ilmestyy markkinoille jatkuvasti. Aikakauslehtikustantajat vastaavat lukijoiden mielenkiinnon muutoksiin kohdistamalla lehtiä entistä pienemmille kohderyhmille. Valikoimaan tulee uusia erikoisaikakauslehtiä, harrastelehtiä ja elämäntapalehtiä. Samalla erikoisaikakauslehtien elinkaari on lyhentynyt.

Koulujen Aikakauslehtipäivää vietetään tänään kymmenettä kertaa ja teemapäivään osallistuu kaikkiaan lähes 3000 peruskoulua, lukiota ja ammattioppilaitosta. Tänä vuonna tapahtuman teemana on Lukemisen juhlaa!, joka kiinnittää huomion keskeisimpään mediataitoon eli lukemiseen. Teemapäivänä kouluissa ja oppilaitoksissa kannustetaan oppilaita aikakauslehtien maailmaan ja korostetaan opettajille mahdollisuutta käyttää aikakauslehtiä monipuolisena opetuksen välineenä.


Lisätietoja antaa:
Viestintäjohtaja Pirkko Harrela, puh. 0204 15 0588

UPM
Viestintä
15.11.2005