Vihreä Kulta -metsäsarja siirtyy parhaaseen katseluaikaan

(UPM, Valkeakoski, 28.9.2009) - Vihreä Kulta -metsäohjelman kolmannen tuotantokauden 14 jaksossa käsitellään metsää laajasti luonnonilmiöistä puukauppaan ja puunjalostukseen.

Arttu Harkin juontajaparina nähdään tuleva metsänomistaja, vuoden 2007 Miss Suomi Noora Hautakangas. Uudistettu ohjelmarunko pitää sisällään ajankohtaisen teeman, tunnetun vieraan ja kokkausta metsän antimista, metsämysteerin eli luonnonilmiön selvittämisen ja metsäalan ammattien esittelyn.

MTV3:n yhteistyökumppaneita ovat UPM ja Metsälehteä kustantava Metsäkustannus Oy. Ohjelman tuotannosta vastaa Intervisio Oy.

”Vihreän Kullan syyskauden tavoitteena on kannustaa metsänomistajia aktiiviseen metsätalouden harjoittamiseen sekä tuoda metsä lähelle jokaista suomalaista. Haluamme myös herättää keskustelua metsätaloudesta maassamme. Vihreä Kulta on yksi esimerkki siitä, että uudessa metsäteollisuudessa teemme asioita uudella tavalla”, taustoittaa metsäjohtaja Sixten Sunabacka UPM:n näkökulmaa.

”Ohjelman siirtyminen parhaaseen katseluaikaan kuvastaa hyvin sitä, että metsä on osa suomalaista elämäntapaa”, toteaa Metsäkustannus Oy:n kehittämispäällikkö Mikko Häyrynen. ”Globalisaation vastapainona oman, alueellisen kulttuurin merkitys korostuu.”

”Vihreä Kulta nostettiin kolmannella kaudella Prime timeen, koska aiemmat kaudet todistivat että metsäaiheinen ohjelma kiinnostaa. Sen lisäksi että Vihreää kultaa esitetään kaksi kertaa viikossa sekä MTV3:lla ja MTV3 MAXilla, sitä voi seurata myös MTV3:n netti-tv Katsomosta silloin kuin itselle sopii. Vihreä Kulta on yhteistyökumppaneiden kannalta ainutlaatuinen kokonaisuus”, toteaa MTV Oy:n varatoimitusjohtaja Heikki Rotko.

Ohjelmasarjan jaksojen ensiesitykset ovat 29.9.2009 alkaen tiistaisin klo 18.30 MTV3-kanavalla. Jaksot uusitaan sunnuntaisin klo 11.00. Ohjelma esitetään myös MTV MAXilla.