Vihreä Kulta -ohjelmasarjan kevätkausi käynnistyy

MTV3:n metsäaiheinen makasiiniohjelma Vihreä Kulta palaa ruutuun uusin jaksoin 15. maaliskuuta alkaen. Ohjelmasarjan formaatti on pääosin sama kuin syyskaudella. Juontajana jatkaa Arttu Harkki.

Uutena metsänomistajana ohjelmassa tavataan vuoden 2007 Miss Suomi Noora Hautakangas. Vihreän Kullan jokaisessa kymmenessä jaksossa seurataan hänen perehtymistään metsätilan sukupolvenvaihdokseen ja etämetsänomistukseen.

Viikoittain vaihtuva julkkisvieras kertoo ohjelmassa suhteestaan metsään. Julkkisvieraina nähdään mm. Aira Samulin ja Dome Karukoski. Ohjelmassa esitellään myös metsäisiä harrastuksia. Viikon metsävimpain ja metsäalan ajankohtaiskatsaus täydentävät kokonaisuutta.

Ohjelman tuotannosta vastaa Intervisio Oy. Ohjelman yhteistyökumppaneita ovat UPM ja Metsälehteä kustantava Metsäkustannus Oy.

”Vihreän Kullan kevätkauden yhtenä tavoitteena on tehdä metsätilan sukupolvenvaihdos helpommin ymmärrettäväksi. Ohjelma antaa myös vinkkejä, miten metsäänsä voi hoitaa toiselta paikkakunnalta käsin. Vihreä Kulta on hyvä väylä tarjota metsätietoa niin metsänomistajille kuin muillekin metsästä kiinnostuneille,” taustoittaa metsäjohtaja Sixten Sunabacka UPM:n näkökulmaa.

”Vihreän Kullan ensimmäisen kauden katsojamäärät osoittivat, että Suomessa on tilaus metsäaiheiselle makasiiniohjelmalle,” toteaa Metsäkustannus Oy:n kehittämispäällikkö Mikko Häyrynen. ”Metsäala elää vaikeaa aikaa, mutta juuri tällaisena aikana tarvitaan positiivista ulostuloa.”

”MTV3 jatkaa vahvaa panostustaan Life Style –ohjelmistoon tänäkin vuonna. Vihreän Kullan ensimmäinen kausi todisti, että metsäaiheinen ohjelma kiinnostaa. Vihreä Kulta on myös yhteistyökumppaneiden kannalta ainutlaatuinen kokonaisuus”, toteaa MTV Oy:n varatoimitusjohtaja Heikki Rotko.

Ohjelmasarjan jaksojen ensiesitykset ovat 15.3.2009 alkaen sunnuntaisin kello 11:00 ja jaksot uusitaan keskiviikkoisin kello 16:05 MTV3-kanavalla. Ohjelma esitetään myös MTV MAXilla tiistaisin ja lauantaisin.


Lisätietoja:
Varatoimitusjohtaja Heikki Rotko, MTV Oy, puhelin 0400 425 069 tai ohjelman sisältöön liittyen, Tuottaja Tomi Suomela, MTV3, puhelin 0400 678 724
Metsäjohtaja Sixten Sunabacka, UPM, puhelin 0204 163 800
Kehittämispäällikkö Mikko Häyrynen, Metsäkustannus Oy, puhelin 0400 973 457