Vihreä Kulta –ohjelma on Vuoden metsäteko

Suomen Metsänhoitajaliitto ja Nordea Pankki ovat valinneet Vihreä Kulta -ohjelman Vuoden 2010 metsäteoksi. Palkinto luovutettiin ohjelman yhteistyökumppaneille MTV3:lle, tuotantoyhtiö Intervisiolle ja UPM:lle.

”Vihreä Kulta -ohjelma käsittelee metsiä, niiden hoitoa ja käyttöä monipuolisesti ja käytännönläheisesti. Tämä näkyy ohjelman aiheiden sekä asiantuntijoiden valinnoissa. Ohjelma on lyhyessä ajassa onnistunut tavoittamaan niin metsänomistajat kuin muut metsäasioista kiinnostuneet katsojatkin mielenkiintoisella tavallaan kertoa metsäasioista”, sanoo Metsänhoitajaliiton puheenjohtaja Tuula Jusko Vuoden metsäteko -palkinnon luovutustilaisuudessa 8.10.2010.

Metsänhoitajaliitto ja Nordea ovat vuodesta 1995 lähtien palkinneet Vuoden metsäteko -palkinnolla ennakkoluulottoman ja näkyvän teon, joka edistää metsätaloutta tai yleistä tietämystä Suomen metsistä.

"Arvostamme tätä palkintoa suuresti. Ohjelmaa ovat arvioineet metsäammattilaiset," toteaa UPM:n Metsä ja sahat –liiketoiminta-alueen viestintäjohtaja Aili Piironen huomionosoituksesta.

Nyt esitettävällä Vihreän Kullan tuotantokaudella liikutaan metsässä, mutta myös metsän ulkopuolella katsomassa millaisia tuotteita metsästä saadaan. Ohjelmassa nähdään myös julkkisvieraita, metsäluonnon esittelyä sekä tutustutaan erilaisiin metsäisiin ammatteihin. Ohjelmalla on myös omat fanisivut facebookissa sekä verkkosivut, joilla katsojia innostetaan keskustelemaan mm. asiantuntijoiden blogien avulla.