Uudet kuljetusratkaisut lisäävät UPM:n puunhankintaa Uudenmaan etelärannikolta

(UPM, Valkeakoski, 12.4.2007 klo 12.30) – UPM on kehittänyt puukuljetuslogistiikkaa voidakseen toimittaa puuta kustannustehokkaasti Uudenmaan etelärannikolta yhtiön eri tehtaille. Auto- ja rautatiekuljetusten lisäksi kuljetukset rannikkoalueilta tehtaille voidaan hoitaa nyt myös vesitse laivoilla tai proomuilla.

"Olemme toimittaneet koeluontoisesti aluksilla puuta etelärannikolta Pietarsaareen", kertoo metsäpäällikkö Sixten Sunabacka. "Kokeilu onnistui hyvin, ja suunnitelmissamme on kuljettaa puuta Pietarsaaren lisäksi vesitse myös Raumalle ja Lappeenrantaan sekä muille tehtaillemme Saimaan alueella."

Uusien kuljetusratkaisujen myötä UPM on laajentanut palvelu- ja puukauppaverkostoaan Uudenmaan alueella. Verkosto kattaa entistä paremmin eteläisen rannikkoalueen, mikä tarjoaa alueen metsänomistajille suoran yhteyden asiantuntijoihimme.

"Metsäomaisuuden ja metsän hoitoon sekä puukauppaan liittyvät asiat hoituvat vaivattomasti joko paikallisen yhteyshenkilömme kanssa tai metsäpalvelutoimistossamme Helsingin keskustassa kauppatorin laidalla", toteaa ostojohtaja Pekka Rajala. "Tarjoamme metsänomistajille yksilöllistä ja asiantuntevaa palvelua. Palveluvalikoimamme on monipuolinen ja metsänomistaja voi valita siitä omiin tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden."

UPM käyttää tehtaillaan, jotka sijaitsevat Etelä-Suomessa hyvien rautatie- ja vesikuljetusreittien varrella, kaikkia eri puutavaralajeja: kuitupuuta paperi- ja sellutehtailla sekä tukkeja sahoilla ja vaneritehtailla. Yhtiön energiapuun käyttö lisääntyy myös kaiken aikaan.


Lisätietoja antavat:
Metsäpäällikkö Sixten Sunabacka, Metsät ja Puunhankinta, Suomi, puh. 0400 366 148
Ostojohtaja Pekka Rajala, Metsät ja Puunhankinta, Suomi puh. 0400 269 533