UPM:n vaneriliiketoiminta suunnittelee toimintamallinsa selkeyttämistä ja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut uudelleenjärjestelyistä

Lahti, 2011-08-31 08:45 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- UPM:n vaneriliiketoiminta suunnittelee toiminnan selkeyttämistä ja organisaation virtaviivaistamista. Suunnitelman toteuttamiseksi vaneriliiketoiminta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut esikunta- ja myyntitoimintojen sekä Suomen kunnossapidon uudelleenjärjestelyistä.

Suunniteltujen uudelleenjärjestelyiden toteutuessa UPM vaneriliiketoiminnan henkilöstö vähenisi esikuntatoiminnoissa ja myynnissä enintään 75 henkilöllä sekä Suomen kunnossapidossa enintään 50 henkilöllä. Suunniteltujen toimenpiteiden tavoitteena on virtaviivaistaa organisaatiota, selkeyttää johtamista ja päätöksentekoa, tehostaa toimintaa sekä parantaa kilpailukykyä tiukasti kilpailluilla markkinoilla.

”Strategiamme kulmakivet ovat ensiluokkainen asiakaspalvelu, toiminnan tehokkuus ja jatkuva uudistuminen. Kehittämällä ja selkeyttämällä toimintamallimme varmistamme, että pystymme vastaamaan muuttuviin asiakastarpeisiin entistäkin paremmin. Henkilöstömme vahva osaaminen, alan tunnetuin brändi ja monipuolinen tuotevalikoima tarjoavat meille jatkossakin tukevan pohjan toimintamme kehittämiselle. Meidän on kuitenkin jatkuvasti parannettava myös kustannuskilpailukykyämme”, sanoo johtaja Kim Poulsen UPM vaneriliiketoiminnasta.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat välittömästi kunkin maan paikallisen lainsäädännön mukaisesti. Neuvottelut pyritään saattamaan päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

Lisätietoja antaa klo 10:00-11:00 ja klo 12:30 jälkeen:
Johtaja, Kim Poulsen, UPM, Vaneriliiketoiminta, puh. 050 387 2063
Henkilöstöjohtaja, Petri Parjanen, UPM, Vaneriliiketoiminta, puh. 040 833 5297

UPM vaneriliiketoiminta tarjoaa korkealaatuisia WISA®-vanereita ja -viiluja pääasiassa rakentamiseen, kuljetusväline- ja huonekaluteollisuuteen. UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli noin 347 miljoonaa euroa vuonna 2010 ja sen palveluksessa on noin 2600 henkilöä, joista 1800 Suomessa. UPM:llä on 6 vaneritehdasta ja yksi viilutehdas Suomessa sekä vaneritehtaat Venäjällä ja Virossa. www.wisa.fi