UPM:n vaneri taipuu skeittiveistokseksi Kiasmassa

Nykytaiteen museo Kiasma esittelee erilaisia kaupunki- ja nuorisokulttuurin muotoja Ensin valtaamme museot – näyttelyssään 10.9.–20.11.2005.

Näyttelyn avainteos on brittiläisen The Side Effects of Urethane – kollektiivin estetiikan ja toiminnallisuuden yhdistävä skeitattava veistos Aalto. Se on ryhmän tähänastisista suurin ja se ottaa haltuunsa Kiasman koko viidennen kerroksen näyttelysalin. Muotoilullaan se käy dialogia sekä museon arkkitehtuurin sekä skeittauksen juurien kanssa. Teos muistuttaa aaltoa ja viittaa siten rullalautailun eli skeittauksen historiaan - surffaukseen.

UPM lahjoitti ryhmän teosten toteuttamiseen tarvittavan vanerin. WISA-Birch – vaneria on käytetty pintarakenteeseen n. 1000 m2 ja tukirankoihin 300 m2 sekä betonimuotteina. Tukirakenne tehtiin paksummasta 28 mm:n koivuvanerista ja se muodostaa teoksen selkärangan. Rakennelmaa peittää kaksi kerrosta käsittelemätöntä 6 mm:n koivuvaneria.

Näyttelyn yhteydessä UPM järjestää 13.9.2005 opiskelijatapahtuman pääkaupunkiseudun puu- ja kaupallisen alan korkeakouluopiskelijoille.


UPM, Puutuoteteollisuus
Viestintä
9.9.2005