UPM:n uusi komposiittiteknologia sai nimekseen Grada

​(UPM, Lahti, 4.4.2011 klo 12:00) – UPM julkaisi tammikuussa kerrosrakenteisten komposiittimateriaalien uuden teknologian. Teknologiaan perustuvat tuotteet ja palvelut muodostavat uuden UPM Grada -tuoteperheen.  Sen ensimmäinen lanseerattava tuoteryhmä, muotoiltavat vanerit, on nimeltään UPM Grada Plywood.

Korkealaatuisten erikoisvanereiden ja -viilujen johtava tavaramerkki WISA® säilyy edelleen UPM:n perinteisellä teknologialla valmistettujen vaneri- ja viilutuotteiden tavaramerkkinä.
Uuteen teknologiaan perustuvat vanerituotteet on sijoitettu eri tavaramerkin alle, koska niiden ominaisuudet poikkeavat perinteisestä vanerista. Muotoiltavan vanerin käyttökohteiden kirjo on myös merkittävästi laajempi ja moniin niistä voidaan jatkossa tarjota myös muihin materiaaleihin kuin puuhun perustuvia UPM Grada -tuotteita ja -palveluita.

Ensiesittely Interzum -messuilla

UPM Grada -tuoteperheen ensimmäinen tuote, UPM Grada Plywood 1000, esitellään huonekaluteollisuuden kansainvälisillä Interzum-messuilla Kölnissä Saksassa 25.–28.5.2011. UPM:n messuosaston numero on C-080 hallissa 5.1.

Lisätietoja antaa:
Kehitysjohtaja Kaido Kukk, UPM, Vaneriliiketoiminta, puh. 040 776 4752