UPM:n puumuovikomposiitista valmistettu Artek-paviljonki mukana Sotheby'sin huutokaupassa New Yorkissa

(UPM, Helsinki, 6.6.2008) – Japanilaisen arkkitehti Shigeru Banin suunnittelema ja UPM:n puumuovikomposiitista valmistettu Artek-paviljonki on mukana Sotheby'sin huutokaupassa New Yorkissa lauantaina 14. kesäkuuta. Sotheby's on arvioinut paviljongin myyntihinnaksi noin 800 000 – 1 200 000 US-dollaria.

Artek-paviljonki on Sotheby'sin "Important 20th Century Design" –huutokaupan erikoisuus. Shigeru Banin työn ohella huutokaupassa on mukana mm. Frank Lloyd Wrightin, Arne Jacobsenin, George Nakashiman sekä Charlotte Perriandin huonekaluja ja koriste-esineitä.

Milanon muotoilumessuille vuonna 2007 rakennettu paviljonki syntyi Artekin ja UPM:n yhteistyöprojektina. Maailmankuulu, ekologisiin materiaaleihin erikoistunut arkkitehti Shigeru Ban suunnitteli paviljongin pinnat ja kantavat rakenteet UPM:n omaan käyttöön valmistamasta UPM ProFi -kulmasuojaprofiilista. Milanon lisäksi Helsingissä ja Miamissa näytteillä olleen paviljongin lattiamateriaalina on UPM ProFi Deck –patiolankku.

"Paviljonki on loistava esimerkki innovatiivisen materiaalin ja teollisuuden käyttöön suunnatun tuotteen yhdistämisestä nykyarkkitehtuuriin. Tarralaminaattituotannossa ylijäävä materiaali on muuttunut maailmanluokan designiksi. Olemme ylpeitä, että Sotheby's on ottanut tämän poikkeuksellisen rakennuksen mukaan huutokauppaansa", UPM ProFi – liiketoiminnosta vastaava johtaja Markku Koivisto sanoo.

Artek-paviljonki on esillä New Yorkissa Sotheby'sin huutokauppaa edeltävässä näyttelyssä 8.-13. kesäkuuta.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Markku Koivisto, UPM ProFi -liiketoiminta, puh. +358 40 8612852

Lisätietoja ja valokuvia:
UPM ProFi: www.upm-kymmene.fi > Mediasuhteet > Pressikansiot > UPM ProFi. Huutokauppakuvia löytyy samasta paikasta maanantaina 16.6.2008.
Artek-paviljonki: www.artek.fi > News/Press > Download
Sotheby'sin "Important 20th Century Design" –huutokauppa: www.sothebys.com

UPM ProFi -liiketoiminta kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia puumuovikomposiittituotteita pääasiassa rakentamiseen. UPM ProFi on kestävä ja kierrätettävä materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannossa hyödyntämättä jäävä paperi ja muovi. Käytön jälkeen tuotteet voidaan kierrättää energiaksi. Lisätietoja ja kuvia: www.upmprofi.com