UPM:n puumuovikomposiitin kysyntä ja markkinat kasvavat - UPM rakentaa puumuovikomposiittitehtaan Saksaan

(UPM, Helsinki, 11.4.2008 klo 9.00) – UPM laajentaa puumuovikomposiittituotantoaan ja rakentaa uuden tehtaan Karlsruheen Saksaan. Uudella tuotantolaitoksella UPM haluaa vastata puumuovikomposiitin markkinoiden nopeaan kasvuun ja lisääntyneeseen kysyntään Keski-Euroopassa. Tehtaan arvioidaan käynnistyvän vuoden loppuun mennessä. Uusi tehdas tarjoaa työpaikan noin 50 henkilölle. Investoinnin arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Uusi tehdas valmistaa UPM ProFi Deck -patiolankkua pääosin Keski-Euroopan kasvaville markkinoille.

UPM ProFi puumuovikomposiittituotteet valmistetaan tarralaminaattituotannossa hyödyntämättä jäävästä paperista ja muovista. Ensimmäinen kaupallistettu ProFi-tuote on UPM ProFi Deck –patiolankku. Tuotanto Lahdessa käynnistyi vuosi sitten. UPM on kehittänyt viime vuosina voimakkaasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joista UPM ProFi on yksi.

"Tehdas keskellä Eurooppaa vahvistaa asemaamme nopeasti kasvavilla markkinoilla, kun ulkorakentamiseen soveltuvien materiaalien kysyntä Keski-Euroopassa on merkittävästi lisääntynyt. Karlsruhen tehdas pystyy lisäksi tehokkaasti hyödyntämään lähialueiden tarratuotannosta syntyvät jätteet omassa tuotannossaan. Myös UPM:n Raflatacin Nancyssa, Ranskassa sijaitsevan tehtaan ylijäämämateriaali voidaan hyödyntää Saksan-tehtaalla", UPM ProFi -liiketoiminnasta vastaava johtaja Markku Koivisto sanoo.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Markku Koivisto, UPM ProFi -liiketoiminta, puh. +358 40 8612852 (ei klo 14.00–14.30)

UPM ProFi -liiketoiminta kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia puumuovikomposiittituotteita pääasiassa rakentamiseen. UPM ProFi on kestävä ja kierrätettävä materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannossa hyödyntämättä jäävä paperi ja muovi. Käytön jälkeen tuotteet voidaan kierrättää energiaksi. Lisätietoja ja kuvia: www.upmprofi.com