UPM:n peruskorjauskohde Kyminniemi oli yleisön suosikki Loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa

(UPM Helsinki 8.9. klo 14.30)  - Kesällä järjestetyt Loma-asuntomessut Mäntyharjussa onnistuivat erinomaisesti sekä kävijämäärien että yleisötyytyväisyyden perusteella. Messuilla vieraili 27.6.–10.7.2011 välillä 53 727 kävijää. Messuvieraat äänestivät perinteisesti parasta loma-asuntoa kävijätutkimuksen yhteydessä. Yleisöäänestykseen otti osaa 7 384 kotitaloutta, mikä on 31 prosenttia kävijäperheistä. 
 
Yleisön suosikiksi nousi UPM:n peruskorjauskohde numero 18, Kyminniemi. Toisen sijan sai Plushuvila ja kolmanneksi sijoittui Nuuna 85.

”Kolme parhaiten äänestyksessä menestynyttä messukohdetta ovat tyyliltään hyvin erilaisia, mikä kertoo yleisön monista mieltymyksistä loma-asumisessa. Plushuvila on todella modernia arkkitehtuuria, Nuuna 85 on perinteisempi hirsihuvila modernilla ilmeellä ja voittaja Kyminniemi on vanhanajan henkeen kunnostettu pieni tukkilaiskämppä”, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Vanha uittokämppä nousi uuteen kukoistukseensa

Yleisöäänestyksen voittaneessa Kyminniemen vanhassa uittokämpässä yleisö arvosti ulkonäköä, saunatiloja ja rakennusmateriaaleja. Kohde keräsi 13,3 prosenttia kaikista äänistä.

”Kyminniemi sijaitsi messualueella omassa rauhassaan nimen kärjessä. Jo messujen aikana saattoi kuulla kuinka ihmiset ihastelivat Kyminniemen molemmille puolille avautuvaa järvimaisemaa sekä yksityisyyttä”, Heiskanen pohtii Kyminniemen menestystä.
”Myös 1950-luvun henkeen toteutettu sisustus näytti viehättävän. Hienoa, että saimme messusisältöön lähes 100 vuotta vanhan peruskorjauskohteen, koska peruskorjaus kiinnostaa yleisöä entistä enemmän”, hän jatkaa.

UPM oli Kyminniemen rakennuttaja ja näytteilleasettaja. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen. Sisustussuunnittelun toteuttivat Sisustusvimman Hannakaisa Manninen ja Tommi Mäkinen.

Kyminniemen rakennusmateriaaleina käytettiin muun muassa UPM:n puu-, vaneri- ja ProFi-tuotteita. Messukohteessa esiteltiin myös Bonvesta-rantatontteja ja -metsätiloja. Myynnissä oleviin Bonvesta-kohteisiin voi tutustua Bonvestan verkkopalvelussa osoitteessa www.bonvesta.fi