UPM:n paperit pakkausloppukäyttöihin - The Unique way forward

(UPM, Helsinki, 4.6.2012) - UPM on myynyt Pietarsaaren (PM1) ja Tervasaaren (PM7) tehtaiden pakkauspaperitoimintansa ruotsalaiselle Billerudille. Myynnin jälkeen se  tuottaa edelleen yksipuoleisesti päällystettyjä pakkauspapereita (C1S) Jokilaakson tehtaillaan. Myös kaikki muut valikoimassa olevat pakkausloppukäyttöön myytävät paperit tulevat edelleen olemaan saatavilla.

Paperivalikoiman muuttuessa UPM nimeää uudelleen joitakin pakkauspapereitaan. UPM SwanCoat -paperin uusi nimi on UPM Unique coat, ja UPM:n uudet suojapäällysteiset paperit UPM SwanBarrier ja UPM SwanBarrier light tunnetaan jatkossa nimillä UPM Unique barrier ja UPM Unique barrier light.

"Myytyämme Pietarsaaren ja Tervasaaren pakkauspaperituotannon halusimme uudelleenbrändätä UPM:n jäljelle jäävän pakkauspaperivalikoiman. Tästä eteenpäin kaikki yksipuoleisesti päällystetyt pakkauspaperimme kuuluvat UPM Unique -tuoteperheeseen. UPM Unique -brändi on jo valmiiksi tunnettu ja sitä myydään lähinnä pakkausloppukäyttöön. Keskitymme tästä eteenpäin C1S-papereihin ja rakennamme valikoimamme tunnetun brändin varaan. Olemme kehittäneet C1S-papereita entistä paremmiksi, mikä alkaa todella näkyä tuotteissamme", sanoo Jaakko Nikkilä, UPM:n Jalostussegmentin johtaja.

UPM Unique –paperit pakkausloppukäyttöön

UPM Unique on erityisesti syväpainatukseen kehitetty pakkauspaperi, jolla on erinomaiset pintaominaisuudet. Sen tärkeimmät käyttökohteet ovat keksi- ja ruokapakkaukset, suklaakääreet, pussikeitot, foliopainatus, PP/PE-päällystys ja laminointi. UPM Unique lux on kiiltävä pakkauspaperi vaativaan painatukseen. UPM Unique coat on laadukkaiden tuotteiden pakkausmateriaaliksi tarkoitettu kestävä paperi, jolla on erinomaiset pintaominaisuudet. Sitä käytetään pääasiassa pussikeittopakkauksiin.

UPM Unique barrier  -tuoteperhe on juuri lanseerattu suojapaperivalikoima. Barrier-papereilla on ominaisuuksia, joita millään paperilla ei aiemmin ole ollut.  Paperit  tehdään on-line-prosessissa, eikä niiden valmistuksessa käytetä PE-päällysteitä eikä fluorokemikaaleja. Paperit valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä tai biohajoavia. Papereilla on hyvä ajettavuus ja jalostettavuus, ja ne voidaan fleksopainaa vesi- ja liuotinpohjaisilla musteilla. UPM Unique barrier  -paperit ovat tarkoitettu tuotteille, jotka vaativat pakkausmateriaalilta vesihöyrytiiveyttä (UPM Unique barrier light) tai vesihöyrytiiveyttä ja keskitason rasvankestävyyttä (UPM Unique barrier). Loppukäyttökohteita ovat esimerkiksi leipäpussit, pikkuleipäpussit ja paahtoleipäkääreet.

Lisätietoja UPM Unique -valikoimasta on seuraavassa videossa: http://www.youtube.com/watch?v=3qwKu_FqiL8 .

Lisätietoja antaa:
Jaakko Nikkilä, UPM:n Jalostussegmentin johtaja, puh: 02 0415 0448, jaakko.nikkila@upm.com

Valokuvia saatavilla linkin kautta: http://pet.upm-kymmene.com/?cart=4955-fellkhmcie&language=EN

UPM Paperi
UPM:llä on 22 uudenaikaista paperitehdasta Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Itävallassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Monet tehtaista toimivat paperinvalmistuksen ohella merkittävinä kierrätyskeskuksina ja bioenergian tuottajina. UPM Paperi työllistää lähes 13 000 henkilöä. Paperin liikevaihto vuonna 2011 oli 7,2 miljardia euroa. Lisätietoja on osoitteessa: www.upmpaper.com UPM – The Biofore Company.

UPM lyhyesti
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiöllä on kolme liiketoimintaryhmää: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä, ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 eri maassa. UPM:n vuotuinen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.com