UPM:n Walki Wisa vihki käyttöön uuden jalostustehtaan Changshussa Kiinassa

(UPM, Helsinki, 16.5.2006) - UPM:n Jalosteet-toimialaan kuuluvan Walki Wisan uusi jalostustehdas on tänään vihitty käyttöön Changshussa Kiinassa. Investoinnin jälkeen Walki Wisa on yksi Kiinan suurimpia paperiteollisuuden teollisuuskääreiden tuottajia.

Uusi jalostustehdas palvelee nopeasti kasvavaa paperiteollisuutta Kiinassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Tehdas sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla Jangtse-joen varrella noin 100 kilometrin päähän Shanghaista.

Walki Wisan jalostustehtaan rakennustyö valmistui tiukassa aikataulussa alle vuodessa.

UPM on maailman johtavia painopapereiden valmistajia ja aikakauslehtipapereiden selvä markkinajohtaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 9,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on 30 000 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet.

Walki Wisa valmistaa teollisuuskääremateriaaleja paperi-, teräs- ja puuteollisuudelle sekä yhdistelmämateriaaleja pakkausteollisuudelle ja teknisiin tarkoituksiin. Walki Wisan liikevaihto vuonna 2005 oli noin 300 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 1000 työntekijää. Walki Wisalla on tuotantoa Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa ja Ruotsissa.


Lisätietoja antaa:
Yksikönjohtaja Ari Rinkinen, Walki Wisa, puh. 040 504 7898