UPM:n Tervasaaren tehtaan paperikone 6:n tuotanto ja erikoissellun valmistus päättyvät Valkeakoskella

(UPM, Valkeakoski, 9.8.2007 klo 12) – UPM:n Tervasaaren tehtaan ruskeata säkkipaperia ja pakkauspaperia valmistava paperikone (PK) 6 lopettaa toimintansa perjantaina 10.8.2007. Samalla UPM luopuu kokonaan ruskean säkkipaperin valmistuksesta. Lisäksi SAP-erikoissellua valmistavan linjan tuotanto päättyy maanantaina 13.8. Päätös PK 6:n ja sellulinjan sulkemisesta tehtiin toukokuussa 2006 osana UPM:n kannattavuuden parantamisohjelmaa.

"Sulkeminen johtuu liiketoimintaympäristön muutoksesta. Ruskean säkkipaperin valmistus ja kulutus on siirtymässä Itä-Eurooppaan ja Venäjälle, joissa puu-, energia- ja työvoimakustannukset ovat alhaisemmat. Länsi-Euroopassa ruskean säkkipaperin kulutus ei ole kasvanut vuosiin, koska sen pääkäyttökohteissa, kuten sementti- ja karjanrehutoimituksissa, on siirrytty bulkkikuljetuksiin. Seurauksena on ollut säkkipaperin kannattavuuden heikkeneminen", sanoo tehtaanjohtaja Eero Kuokkanen.

"Tervasaaressa olemme vastanneet toimintaympäristön muutoksiin parantamalla tarra- ja pakkauspaperin kilpailukykyä. Uusimme viime vuonna PK 8:n, ja tänä vuonna investoimme PK 7:n laatuun ja tehokkuuteen. Syyskuussa valmistuva uusi sellun valkaisulinja mahdollistaa oman sellun käytön lisäämisen sekä tarra- että pakkauspapereiden valmistuksessa", hän lisäsi.

PK6:n henkilöstön vahvuus on ollut noin 80 henkilöä, joista osa siirtyy Tervasaaren muille osastoille, ja osa henkilöstövähennyksestä toteutetaan eläkejärjestelyin.

UPM:n Tervasaaren tehdas on maailman suurin tarroihin käytettävän irrokepaperin valmistaja. Tehtaan PK 8 ja PK 5 valmistavat tarran taustapaperia, ja niiden yhteenlaskettu vuosikapasiteetti on 250 000 tonnia. Paperikone 7 valmistaa kirje- ja pussipapereita sekä teknisiä papereita. Sen vuosittainen kapasiteetti on 100 000 tonnia. Lisäksi integraattiin kuuluu sellutehdas. Henkilöstöä on runsaat 700.

Lisätietoja antavat:
Tehtaanjohtaja Eero Kuokkanen, UPM Tervasaari, puh. 0400 734 232
Osastonjohtaja Kaisa Aarnikoivu, UPM Tervasaari, Pakkauspaperit, puh. 040 515 0498