UPM:n Raflatac kaksinkertaistaa filmitarralaminaattien tuotantokapasiteetin Tampereella

Raflatac, johtava tarralaminaattien valmistaja maailmassa, kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa Tampereen tehtaalla. Investointi on osa Raflatacin pitkän aikavälin investointiohjelmaa. Raflatac on osa UPM:n ydinliiketoimintaa, ja investointi vahvistaa yhtiön asemaa kasvavilla tarralaminaattimarkkinoilla edelleen.

Tampereella sijaitseva tarralaminaattilinja uudistetaan kokonaan. Uudistusten jälkeen linjalla voidaan tuottaa aiempaa ohuempia tarralaminaatteja muun muassa hygienia- ja kauneudenhoitotuotteiden sekä juomateollisuuden tarpeisiin. Modernisoitu päällystyslinja edustaa Raflatacin omaa teknistä osaamista. Linja täyttää erityisesti tämän päivän korkeat vaatimukset filmituotteiden laadun ja tuotantoprosessin puhtauden suhteen. Uusi linja on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2006 kolmannella neljänneksellä.

"Raflatac panostaa voimakkaasti toimintansa kehittämiseen maailmanlaajuisesti. Laaja investointi- ja kehitysohjelma on meneillään Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Tänään julkistettu filmituotantolinjan modernisointi vahvistaa edelleen asemaamme filmimateriaalien toimittajana Euroopassa", sanoo UPM:n tarraliiketoiminnan johtaja Heikki Pikkarainen.

"Tämä on merkittävä investointi tarraliiketoimintaan, ja strategisten tavoitteidemme mukaisesti se kaksinkertaistaa filmimateriaalien tuotantokapasiteetin Euroopassa. Investointi kertoo sitoumuksestamme olla yhtä merkittävä laadukkaiden filmimateriaalien toimittaja kuin olemme jo papereissa", sanoo Raflatacin Euroopan johtaja Thomas Rohweder.

Lisätietoja antaa:
Heikki Pikkarainen, tarraliiketoiminnan johtaja, UPM, puh. 0204 167800, 040 760 5758
Thomas Rohweder, johtaja, Raflatac Eurooppa, puh. 0400 626201

Raflatac
Viestintä
22.9.2005

Toimituksille tiedoksi
Raflatac on maailman johtavia tarralaminaattivalmistajia. Raflatac kehittää ja valmistaa etikettimateriaaleja tuote- ja informaatioetiketöintiin. Raflatacin palveluksessa on 2200 työntekijää, ja sen liikevaihto oli vuonna 2004 noin 800 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tehtaita viidellä mantereella sekä laaja maailmanlaajuinen myyntiverkosto. Raflatac kuuluu UPM-konserniin. UPM on yksi maailman johtavista metsäteollisuusyhtiöistä. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.