UPM:n Pestovon saha juhlii vihkiäisiään Venäjällä

UPM:n Pestovon saha vihitään tänään käyttöön Venäjällä. Kuusisahatavaraa valmistavan sahan tuotantokapasiteetti on 300 000 kuutiometriä vuodessa ja se työllistää tällä hetkellä 100 henkeä. Laitoksen rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2003 ja tuotanto tänä keväänä. Investoinnin arvo on 50 miljoonaa euroa.

Pestovon saha on yksilinjainen profiloiva pyörösahalaitos. Valtaosa sahan tuotannosta menee vientiin, lähinnä Euroopan ja Aasian markkinoille. Sahan raaka-ainehankinnasta vastaa sen oma puunhankintaorganisaatio. Sahan yhteyteen on perustettu myös puuterminaali, joka tukee osaltaan sahan ja UPM:n Suomessa olevien tehtaiden puuhuoltoa.

"Aktiivinen toiminta Venäjällä on yksi UPM:n Puutuotetoimialan strategisista valinnoista. Venäjä tarjoaa hyvät mahdollisuudet puunjalostustoiminnan harjoittamiseen ja teollisuutemme kehittämiseen", sanoo toimialajohtaja Harald Finne.

Novgorodin läänissä sijaitseva saha on yhteisyritys venäläisen ZAO Novgorodlespromin kanssa, joka on puunjalostukseen ja puun hankintaan keskittynyt yritys. UPM omistaa sahasta enemmistön. Osapuolet omistavat entuudestaan Novgorodin läänissä, Chudovon kaupungissa, myös koivuvaneria ja viilua valmistavat tehtaat. Pestovon sahan myötä UPM työllistää Venäjällä 700 henkilöä.

Lisätietoja: toimialajohtaja Harald Finne, UPM, Puutuotetoimiala, puh. 040-519 1951 (klo 10.30-13.00).

UPM, Puutuotetoimiala
Viestintä/miia.narekorpi@upm-kymmene.com
5.5.2004

UPM on Euroopan johtavia puutuotteiden valmistajia ja kehittäjiä. Yhtiö tarjoaa korkealaatuisia puutuoteratkaisuja rakentamiseen ja teollisiin loppukäyttökohteisiin. WISA-puutuotevalikoima sisältää erikoisvanereita, viiluja, sahatavaraa ja jalosteita. UPM:n Puutuotetoimialan liikevaihto oli 1,5 miljardia euroa vuonna 2003 ja sen palveluksessa työskentelee 7 500 henkilöä.