UPM:n Otepään vaneritehtaasta kasvanut 10 vuodessa merkittävä vanerinvalmistaja

(UPM, Lahti, 12.5.2010 klo 9.30) – UPM:n Otepään vaneritehdas viettää 10-vuotisjuhlia keskiviikkona 12.5.2010. Otepään vaneritehdas on Viron ainoa vaneritehdas ja se on toiseksi suurin vanerinvalmistaja koko Baltiassa.

Otepäässä valmistetaan koivuvaneria paikallisesta raaka-aineesta. Perusvanerin lisäksi Otepää jatkojalostaa huippuluokkaista WISA-vaneria muun muassa kuljetusväline- ja huonekaluteollisuudelle ja rakentamiseen.

Tehtaan valmistamasta vanerista 90 % menee vientiin, pääasiassa Eurooppaan. Otepään sijainti mahdollistaa vanerin toimituksen päämarkkina-alueelle Keski-Euroopan pohjoisosiin jopa vuorokauden toimitusajalla. Tehtaalla on merkittävä rooli UPM:n vaneriliiketoiminnassa niin tuotteidensa kuin logistisen sijaintinsa ansiosta.

"Vuoden 2008 tehtaan laajennuksen ja viime vuonna valmistuneen jalostukseen painottuneen mittavan investoinnin jälkeen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 50 000 kuutiota vaneria, josta yli puolet jatkojalostetaan joko pinnoittamalla, paloittelemalla tai työstämällä", sanoo johtaja Kaido Kukk UPM:n vaneriliiketoiminnasta.

Otepään vaneritehdas on yksi Valgamaan alueen suurimmista työnantajista. Tehdas työllistää vakituisesti 170 henkilöä ja välillisesti useita satoja henkilöitä kaupan ja palveluiden parissa sekä erilaisissa projekteissa ja rakennus- ja huoltotöissä.

Virolainen Forestex AS perusti tehtaan yhdessä Sylvester AS:n ja UPM:n kanssa 12.5.2000, jolloin UPM omisti tehtaasta kolmanneksen. Vuonna 2003 tehdas siirtyi kokonaan UPM:n omistukseen.

Lisätietoja antavat:

Uuden liiketoiminnan kehitysjohtaja Kaido Kukk, UPM Vaneriliiketoiminta, puhelin 040 776 4751
Tehdaspäällikkö Ando Jukk, UPM Otepää, puhelin +372 51 434 70