UPM:n Myllykoski-kauppa päätökseen

Helsinki, 2011-08-01 22:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- UPM on saanut päätökseen yrityskaupan, jolla yhtiö hankkii Myllykoski Oyj:n ja Rhein Papier GmbH:n ("Myllykoski"). Euroopan komissio hyväksyi yrityskaupan 13.7.2011.

Myllykoski Oyj:n ja Rhein Papier GmbH:n liiketoiminnot koostuvat seitsemästä painopaperitehtaasta Saksassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Tehtaiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 2,8 miljoonaa tonnia vuodessa. Kauppaan sisältyy lisäksi Myllykoski Oyj:n 0,8 %:n omistusosuus energiayhtiö Pohjolan Voima Oy:stä.

Liiketoimintojen yritysarvo on noin 900 miljoonaa euroa. Yhtiö kirjaa kaupasta arviolta noin 40 miljoonan euron kertaluonteisen tuoton kolmannella vuosineljänneksellä. Kaupan arvioidaan parantavan UPM:n rahavirtaa välittömästi ja osakekohtaista tulosta vuodesta 2012. UPM:n julkistaman alustavan arvion mukaan kaupasta odotetaan yli 100 miljoonan euron vuosittaisia synergiahyötyjä.

Kaupan rahoittamiseksi UPM laskee liikkeeseen 5 miljoonaa uutta osaketta Myllykoski Oyj:n ja Rhein Papier GmbH:n suorille ja välillisille omistajille. UPM on lisäksi ottanut pitkäaikaisia pankkilainoja yhteensä 800 miljoonaa euroa.

UPM julkaisee osavuosikatsauksessaan 3. elokuuta 2011 yrityskaupan pro forma -tiedot vuoden ensimmäiseltä vuosipuoliskolta.

Tavoitteena nopea yhdistyminen

”UPM on määrätietoisesti toteuttanut pitkän aikavälin strategiaansa olla Euroopan paperiteollisuuden kustannusjohtaja ja johtava aikakauslehtipapereiden toimittaja maailmassa. Yritysjärjestelyt ja rakennemuutokset ovat paras tapa parantaa olennaisella tavalla kustannustehokkuutta ja luoda lisäarvoa paperiteollisuudessa. Olemme teollisuuden edelläkävijänä nostamassa paperiliiketoimintamme kannattavuutta kokonaan uudelle tasolle”, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

”UPM ja Myllykoski ovat valmistelleet yhdistymissuunnitelmaa vuoden alusta lähtien. Yhteistyö ja alustava suunnittelu on sujunut erittäin ammattimaisesti ja hyvässä hengessä. Prosessin aikana olemme varmistuneet yrityskaupan eduista.”

”Suunnitelma synergiahyötyjen saavuttamiseksi on edelleen työn alla. Kun kauppa on nyt saatettu päätökseen, saamme käyttöömme yksityiskohtaiset tiedot Myllykosken toiminnasta ja yksiköistä, ja voimme todentaa eri vaihtoehtoja. Suunnittelu etenee ja jatkosta kerrotaan niin nopeasti kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään syyskuun puoliväliin mennessä”, sanoo UPM:n Paperiliiketoimintaryhmän johtaja Jyrki Ovaska.

”Uskomme UPM:ssä graafiseen teollisuuteen ja tavoitteenamme on olla erittäin kilpailukykyinen paperintoimittaja. Kaupan myötä tuotevalikoimamme laajenee ja läsnäolomme paikallisilla markkinoilla, myös Pohjois-Amerikassa, vahvistuu. Pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin entistä paremmin. Paperi on yksi UPM:n ydinliiketoiminnoista. Tavoitteenamme on selkeä kustannusjohtajuus Euroopassa sekä kasvu Kiinassa ja muilla kasvumarkkinoilla”, sanoo Ovaska.

Lisätietoja antavat:
Paperiliiketoimintaryhmän johtaja Jyrki Ovaska, UPM, puh. 02041 50564
Talous- ja rahoitusjohtaja Tapio Korpeinen, UPM, puh. 02041 50004

Lehdistötilaisuus ja puhelinkonferenssi 3.8.2011

UPM järjestää toimitusjohtaja Jussi Pesosen isännöimän suomenkielisen lehdistötilaisuuden tammi-kesäkuun osavuosikatsauksen yhteydessä 3. elokuuta klo 14.15 UPM:n pääkonttorissa osoitteessa Eteläesplanadi 2.

Samana päivänä 3. elokuuta klo 13.00 toimitusjohtaja Jussi Pesonen isännöi englanninkielistä puhelinkonferenssia ja webcast-lähetystä analyytikoille ja sijoittajille.

Puhelinkonferenssiin voi osallistua soittamalla alla olevaan numeroon. Esitystä voi seurata suorana myös internetissä osoitteessa www.upm.fi. Kysymyksien esittäminen on mahdollista ainoastaan puhelinyhteyden kautta.

Puhelinnumero: (09) 2313 9201
Puhelinkonferenssin nimi: UPM-Kymmene Corporation Interim Report January–June 2011
Tunnus: 891580

On suositeltavaa soittaa 5-10 minuuttia ennen kokouksen alkua aikataulun mukaisen aloituksen varmistamiseksi.

Puhelinkonferenssin webcast-esitys on katsottavissa yhtiön internetsivulla osoitteessa www.upm.fi 12 kuukauden ajan.

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com


UPM (mukaan lukien Myllykoski)
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 500 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2010 oli 10,4 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi