UPM:n Kajaanin tehtaan kaatopaikan biokaasua hyödynnetään Parkinniemen puutarhassa

(UPM, Kajaani, 4.6.2007) – UPM:n Kajaanin paperitehdas ja Jyrki Tervosen perheyhtiö Parkpower Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Parkinmäen kaatopaikan biokaasun hyödyntämisestä.

UPM:n omistamalla Parkinmäen kaatopaikalla muodostuva biokaasu on tarkoitus hyödyntää ensisijaisesti puutarhan yhdistetyssä lämmön- ja sähköntuotannossa. Sopimukseen sisältyvillä kaasumäärillä Parkpower voi tyydyttää noin kolme neljäsosaa Parkinniemen puutarhan lämmöntarpeesta ja kolmasosan sähköntarpeesta.

Koepumppausten perusteella arvioitu energiapotentiaali on noin yksi megawatti. Määrä tarkentuu elokuussa kaasunkeräysjärjestelmän valmistuttua.

Kajaanin paperitehdas hankkii biokaasun keräämiseen tarvittavat laitteet. Parkpower puolestaan hankkii kaasun hyötykäyttöön liittyvän laitteiston. Siirtämistä varten rakennetaan siirtoputki maan alle. Maankäyttöluvat putkea varten on jo hankittu. Putken rakentaminen alkaa syksyllä.

Parkinniemen puutarhalla kaasu korvaa kevytöljyn ja puupelletin käyttöä. Myös hiukkaspäästöt vähenevät. Polttoaineen kuljettamisen siirtyminen maantieltä maan alle putkeen vähentää myös alueen raskasta liikennettä.

Lisätietoja antavat:
Kehitysjohtaja Pertti Pietinen, UPM, Kajaani, puh. 040 5814726
Hallituksen puheenjohtaja Jyrki Tervonen, Parkpower Oy, puh. 050 550 9623