UPM:n Joroisten taimitarha täyttää 30 vuotta

(UPM, Joroinen, 9.6.2010 klo 10) – UPM:n Joroisten taimitarha viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. UPM:n taimitarhalla on juhlavuoden kunniaksi avoimet ovet torstaista sunnuntaihin 29.7.–1.8. klo 10–16, jolloin taimitarha on myös Farmari-messujen virallinen käyntikohde.

Vuonna 1980 perustettu taimitarha tuottaa vuosittain 14–15 miljoonaa kuusentainta ja metsänviljelymateriaalia UPM:n omiin metsiin ja yhtiön metsäpalveluasiakkaille.
Taimitarha tuottaa terveitä, laadukkaita ja kullekin käyttöalueelle sopivia taimia. Kaikki taimet ovat alkuperältään kotimaisia.

Taimitarhalla työskentelee 30 taimituotannon ammattilaista.

”Nykyaikainen taimituotantotekniikka ja osaavat ihmiset takaavat parhaan alun uudelle metsälle", sanoo taimitarhapäällikkö Anne Immonen.

”Hyvässä taimessa paitsi verso myös juuripaakku on hyvälaatuinen. Hyvä taimi, onnistunut taimihuolto ja hyvä maanmuokkaus kuuluvat yhteen ja takaavat tuottavan taimikon syntymisen. Huolellisuus istutusvaiheessa kantaa satoa vuosikymmenten ajan”, Immonen korostaa.

Metsänuudistamisista kaksi kolmasosaa tehdään puuntaimia istuttamalla. Istutettava puulaji valitaan maaperän mukaan. Puuntaimi istutetaan paljastetusta kivennäismaasta koholla olevaan kohtaan, johon puut istutetaan sopivin etäisyyksin. Istutustyötä tehdään sekä miestyönä että nykyään enenevästi myös koneellisesti.

Lisätietoja antaa:
Taimitarhapäällikkö Anne Immonen, Pohjois-Euroopan metsäliiketoiminta, puh. 0204 16 0951.
UPM:n Joroisten taimitarha, Kotkatlahdentie 121, 79600 Joroinen.

UPM Metsä
UPM:n Pohjois-Euroopan puunhankinta vastaa puuraaka-aineen ostosta ja hankinnasta Suomesta, Venäjältä, Baltian maista, Valko-Venäjältä ja Skandinaviasta. UPM:n
Pohjois-Euroopan metsäliiketoiminta vastaa yhtiön metsien hyödyntämisestä ja metsäpalveluista. UPM omistaa metsää Suomessa noin 915 000 hehtaaria, ja yhtiöllä on myös oma taimitarha. Tehtaiden tarvitsemasta puumäärästä valtaosa hankitaan kotimaan yksityismetsistä. UPM tarjoaa metsänomistajille myös monipuolisia, laadukkaita ja kilpailukykyisiä metsäpalveluja. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös korkealaatuiset Bonvesta-rantatontit ja -metsäpalstat.

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2009 oli 7,7 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.