UPM:n Joroisten taimitarha täyttää 30 vuotta

Vuonna 1980 perustettu taimitarha tuottaa vuosittain 14–15 miljoonaa kuusentainta ja metsänviljelymateriaalia UPM:n omiin metsiin ja yhtiön metsäpalveluasiakkaille.
Taimitarha tuottaa terveitä, laadukkaita ja kullekin käyttöalueelle sopivia taimia. Kaikki taimet ovat alkuperältään kotimaisia.

Taimitarhalla työskentelee 30 taimituotannon ammattilaista.

”Nykyaikainen taimituotantotekniikka ja osaavat ihmiset takaavat parhaan alun uudelle metsälle", sanoo taimitarhapäällikkö Anne Immonen.

”Hyvässä taimessa paitsi verso myös juuripaakku on hyvälaatuinen. Hyvä taimi, onnistunut taimihuolto ja hyvä maanmuokkaus kuuluvat yhteen ja takaavat tuottavan taimikon syntymisen. Huolellisuus istutusvaiheessa kantaa satoa vuosikymmenten ajan”, Immonen korostaa.

Metsänuudistamisista kaksi kolmasosaa tehdään puuntaimia istuttamalla. Istutettava puulaji valitaan maaperän mukaan. Puuntaimi istutetaan paljastetusta kivennäismaasta koholla olevaan kohtaan, johon puut istutetaan sopivin etäisyyksin. Istutustyötä tehdään sekä miestyönä että nykyään enenevästi myös koneellisesti.

Lisätietoja antaa:
Taimitarhapäällikkö Anne Immonen, Pohjois-Euroopan metsäliiketoiminta, puh. 0204 16 0951.
UPM:n Joroisten taimitarha, Kotkatlahdentie 121, 79600 Joroinen.