UPM:n Changshun tehtaan uusi hienopaperikone vihitty käyttöön Kiinassa

UPM:n Changshun tehtaan uusi hienopaperikone on vihitty käyttöön tänään tiistaina 13.9.2005 Kiinassa. Tällä hetkellä UPM:n kokonaisinvestoinnit Kiinaan ovat yli miljardi Yhdysvaltain dollaria. Hienopaperikoneen vihki Suomen pääministeri Matti Vanhanen. UPM:n puheenvuorot juhlassa pitivät toimitusjohtaja Jussi Pesonen sekä tehtaanjohtaja Hannu Jokisalo.

Uusi hienopaperikone käynnistyi 24. toukokuuta neljä viikkoa etuajassa. Investoinnin jälkeen UPM on Kiinan suurin päällystämättömien hienopapereiden valmistaja. Uusi paperikone on maailman suurin ja nopein päällystämätöntä hienopaperia valmistava kone. Se yli kaksinkertaistaa UPM:n hienopaperituotannon Kiinassa. Changshun tehtaan ensimmäinen kone aloitti tuotannon vuonna 1999.

"Changshun uuden koneen rakentaminen on ollut merkittävä projekti sekä tehtaalle että koko konsernille. Nyt tämä maailman uudenaikaisin ja nopein hienopaperikone on valmistunut ennätysajassa ja se edustaa alansa huippua teknologialtaan. Myös henkilöstön ammatilliseen pätevyyteen on panostettu. Uuden koneen käyntiinlähtö on sujunut erinomaisesti ja asiakkailta saatu palaute on vahvistanut odotuksiamme," sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Kaksi kolmasosaa tehtaan tuotannosta myydään oman myyntiverkoston kautta Kiinan markkinoille. Loput tuotannosta menee vientiin Aasian ja Tyynenmeren alueelle. Changshun tehtaan asiakkaita ovat paperitukkurit ja konttorikonevalmistajat. Tuotteita myydään myös suoraan loppukäyttäjille esimerkiksi suurimmille painotaloille ja aikakauslehtikustantajille.

Paperitehdas sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla Jangtse-joen varrella noin sadan kilometrin päässä 16 miljoonan asukkaan Shanghaista. Vajaan 200 hehtaarin laajuisella tontilla on oma satama, voimalaitos ja vesienkäsittelylaitokset. Suurin osa tuotteista kuljetetaan konteissa laivoilla Kiinan muihin satamiin ja vientiin.

Changshun tehtaalla on ISO 14001 – ympäristönhallintajärjestelmä ja OHSAS 18001 – työterveyden ja turvallisuuden johtamisjärjestelmä.


Lisätietoja antaa:
Toimialajohtaja Matti Lievonen, UPM Hieno- ja erikoispaperit, puh. 040-589 6009, klo 10-11

UPM
Viestintä
13.9.2005