UPM:ltä ekologinen ja helppokäyttöinen pakkauskääre toimistopapereiden pakkaukseen

UPM tuo markkinoille uuden pakkauksen tulostus- ja kopiopapereille. Erikoispaperista valmistettava pakkaus on nimeltään SmartWrap. Se on ekologisempi ja helppokäyttöisempi vaihtoehto tutulle pahvipakkaukselle. Pahvilaatikon sijasta voidaan nyt viisi 500 arkin riisiä eli A4-paperipakkausta pakata yhteen käärimällä ne SmartWrapiin.

SmartWrap erottuu ekologisena vaihtoehtona: vähäisen PE-muovimäärän ansiosta materiaali on täysin kierrätettävä, ja sen voi laittaa paperinkeräykseen. Perinteisiin pahvilaatikoihin verrattuna SmartWrap tuottaa noin 70 % vähemmän jätettä ja kuluttaa noin 40 % vähemmän pakkausmateriaalia.

Pakkauskääre on myös entistä käytännöllisempi. SmartWrap-pakkauksen kahdelle puolelle sijoitetut kantotaskut tekevät pakkauksesta helposti siirreltävän, ja avaaminen käy ilman saksia repäisyliuskan avulla. Pakkauksen sisällön voi käyttää riisi riisiltä, ja ulkopakkaus on taiteltavissa tilaa säästävästi paperinkeräysastiaan. Pakkauksella on hyvä kosteussuoja ja repäisylujuus.

SmartWrap'in idea on UPM:n sisäisen innovaatiokilpailun satoa. Tavoitteena oli alusta asti vähentää toimistopaperipakkausten materiaalintarvetta. "Tuote on erinomainen esimerkki UPM:n innovatiivisuudesta”, toteaa toimistopapereista vastaava johtaja Jussi Toikka. Hän on varma, että SmartWrap mullistaa toimistopaperipakkausten markkinat.

UPM:ssä uutta pakkauskäärettä käytetään UPM Office multifunction, Yes Silver multifunction ja Future multitech –toimistopapereiden pakkaamiseen. Pakkausten tuotanto alkaa UPM:n Kuusankosken tehtaalla.

SmartWrap esitellään Paperworld-messuilla, jotka pidetään Frankfurtissa 25.-29.1.2006.

Lisätietoja antavat:

Johtaja Kai Latvala, UPM, Kymi, WFU tuotantoyksikkö, puh. 0204 1 53570
Myyntipäällikkö Tommi Heinonen, UPM, kotimaanmyynti, gsm.+358 40 841 8033,
puh. 0204 15 0549


UPM
Viestintä
25.1.2006