UPM:lle suuri vaneritilaus kiinalaiselta telakalta

UPM on solminut suuren aiesopimuksen kiinalaisen telakan, Hudong Shipyardin, kanssa. Sopimuksen mukaan UPM toimittaa telakalle yhteensä 15 000 kuutiometriä vaneria käytettäväksi viiden nesteytettyä maakaasua kuljettavan LNG-laivan eristyksissä. Aiesopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

UPM:n vaneriliiketoiminnasta vastaava Arto Juvonen on tyytyväinen päänavauksesta Kiinassa. "Hudong on ensimmäinen telakka, joka ryhtyy rakentamaan LNG-laivoja Kiinassa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että telakka valitsi UPM:n vanerin toimittajakseen. Näin pääsemme alusta alkaen mukaan LNG-laivabusinekseen Kiinassa", Juvonen sanoo. Vanerit toimitetaan Kiinaan UPM:n Suomen vaneritehtailta seuraavien 3-4 vuoden aikana.

UPM on maailman johtava LNG-laivavanereiden toimittaja. Yhtiön vaneritoimitukset LNG-laivaprojekteihin alkoivat 1969. Kaiken kaikkiaan UPM on toimittanut eristysvaneria jo lähes 80 tankkeriin. Toistaiseksi suurimman LNG-vaneritilauksen yhtiö sai Koreasta vuonna 2002. Tilaus koski 50 000 vanerikuutiometrin toimittamista yhteensä 20 tankkeriin.

Lisätietoja: Business Manager Hannu Viitikko, UPM, puh. 040-841 4362.

UPM, Puutuotetoimiala
Viestintä/miia.narekorpi@upm-kymmene.com
20.1.2004


UPM on yli miljoonan kuutiometrin tuotantokapasiteetillaan Euroopan suurin vanerinvalmistaja. Yhtiön vanerituotteet ovat pääasiassa rakentamiseen ja kuljetusvälineteollisuuteen suunniteltuja WISA-koivu- ja kuusivanereita ja niiden jalosteita. UPM:llä on 14 vaneri- ja viilutehdasta Suomessa, vaneritehtaat Ranskassa ja Virossa sekä vaneri- ja viilutehdas Venäjällä. UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2002 yli 500 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee 4 700 henkilöä.