UPM varautuu lomauttamaan koivuvaneritehtailla loppuvuoden aikana - Yhtiö aloittaa YT-neuvottelut Keuruun viilutehtaalla

(UPM, Lahti, 15.8.2007 klo 13) – Yhteistoimintaneuvottelut UPM:n koivuvaneritehtailla Heinolassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Savonlinnassa on saatu päätökseen. Viime talven huonoista korjuukeliolosuhteista johtuen koivutukkia ei saatu riittävästi varastoitua syksyn käyttöä varten, joten yhtiö joutuu vähentämään koivuvanerin tuotantoaan loppuvuoden aikana.

Tuotannonvähennykset toteutetaan pääsääntöisesti vähentämällä viikonloppukäyntejä, hyödyntämällä tasoitus- ja pekkasvapaita sekä aikaistamalla talvilomia. Lisäksi tehtailla varaudutaan tarvittaessa 1-3 viikon lomautuksiin myöhemmin syksyllä. Tehdaskohtaiset lomautustarpeet tarkentuvat syksyn puutilanteen mukaan.

Yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään myös koivuviilua ja ohutviiluvaneria valmistavalla Keuruun tehtaalla. Suunnitelmissa on keskittää koivuviilunvalmistus Suomessa Lohjan viilutehtaalle. Ohutviiluvanerin osalta selvitetään vaihtoehtoja liiketoiminnan myymiseksi tai lopettamiseksi. Keuruun tehtaan henkilöstöllä on tarvittaessa mahdollisuus siirtyä työskentelemään Lohjalle tai vaneriliiketoimintaan kuuluville muille tehtaille. UPM tukee uudelleensijoittautumista muihin yksiköihin.

Keuruun tehtaalla työskentelee noin 70 henkilöä. Tuotannosta noin 80 % on viilun valmistusta ja 20 % ohutviiluvanerin valmistusta. Keuruun ja Lohjan lisäksi koivuviilua valmistetaan yhtiön Chudovon tehtailla Venäjällä. Kolmen tehtaan vuosittainen kapasiteetti on noin 20 000 kuutiometriä koivuviilua, josta noin neljännes valmistetaan Keuruulla.

Lisätietoja antaa:
Tuotantojohtaja Kari Hyvönen, UPM, Vaneriliiketoiminta, puh. 0400 258 293