UPM uudistaa ja laajentaa koivuvanerin tuotantoa Otepään tehtaalla

(UPM, Lahti, 24.4.2007 klo 12.15) – UPM uudistaa ja laajentaa koivuvaneritehtaansa tuotantoa Otepäässä Virossa. Lähes 10 miljoonan euron investointi lisää tehtaan tuotantokapasiteettia 10 000 kuutiometrillä ja mahdollistaa pidemmälle jalostettujen tuotteiden valmistuksen. Investointi valmistuu syksyllä 2008.

Otepään vaneritehdas valmistaa korkealuokkaista, FSC-leimattua WISA-koivuvaneria lähinnä kuljetusväline- ja rakennusteollisuuden käyttöön. Tehtaan tuotantokapasiteetti on investoinnin valmistuttua 35 000 kuutiometriä koivuvaneria. Valtaosa tuotannosta menee vientiin, lähinnä Keski-Euroopan markkinoille. Tehtaalla työskentelee 140 henkilöä.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Arto Juvonen, UPM, Vaneriliiketoiminta, puh. 0400 557 035

UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, tarramateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. Yhtiö tarjoaa korkealaatuisia WISA–vanereita ja viiluja pääasiassa rakentamiseen, sisustamiseen ja kuljetusvälineteollisuuteen. UPM:llä on 15 vaneri- ja viilutehdasta Suomessa, Venäjällä ja Virossa. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoja www.upm.kymmene.fi