UPM uudistaa Hallan satamaa Kotkassa

(UPM, Kotka, 5.9.2007) – UPM Seaways on uudistanut Kotkan Hallassa sijaitsevan sataman laituria. Laiturin uusinnan yhteydessä on satamaan rakennettu myös ramppi, joka mahdollistaa peräporttilaivojen eli nk. RORO-alusten operoinnin. Sataman syvyyttä on myös lisätty siten että, operointisyvyys koko laiturin osalta on 8,5metriä.

Uudistuksen päämääränä on lisätä sataman toimintatehokkuutta sekä vähentää yksikkökustannuksia. Uudistus myös mahdollistaa modernien lastaus sekä purkulaitteiden käytön ja näin ollen nopeuttaa toimintoja.

Rakennustyöt aloitettiin toukokuussa 2006 ja saatettiin päätökseen syyskuun alussa 2007. Hallan satama on UPM:n omistama teollinen satama Kotkassa. Pääasiallinen rahti Hallassa on sellu.

Lisätietoja antavat:
Yksikön johtaja, Jukka, Hölsä, UPM Seaways, puh. 040 528 5106

Toimituksille tiedoksi:
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, tarramateriaalit ja puutuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. www.upm-kymmene.fi

UPM Seaways on UPM:n Kotkassa toimiva logistiikkayksikkö vastuualueenaan merikuljetusten järjestäminen. Yksikön palveluksessa on noin 65 työntekijää

Hallan satamaan pääsee tutustumaan keskiviikkona 12.9.2007 klo 10-11. Ilmoittautumiset 7.9. mennessä Tiina Pelliselle puh. 0400 687 178 tai e-mail tiina.pellinen@upm-kymmene.com.