UPM tuo metsän luoksesi

(UPM, Helsinki, 20.3.2007, klo 15.00) - UPM:n tänään julkaistun Internet-sivun www.upmforestlife.com kautta pääset patikkaretkelle metsään omalta tietokoneeltasi. Hiirtä käyttäen tutustut metsään ja näet millaista nykyaikainen metsänhoito on. Näet ja koet metsän, joka on täynnä elämää. Voit myös kuunnella lintujen laulua ja puron solinaa − ja rentoutua.

"Emme pysty näyttämään kaikille metsässä, miten UPM toimii tai mitä lajistoa sieltä löytyy, joten päätimme luoda virtuaalimetsän", kertoo metsäympäristöasioista vastaava asiakasviestintäpäällikkö Robert Taylor. "Erilaisia tekniikoita käyttäen haluamme välittää metsän tunnelman ja tarjota kävijälle mahdollisimman todellisen metsäkokemukseen."

Sivulla www.upmforestlife.com tapaat ihmisiä, jotka työskentelevät metsässä tai nauttivat sen tarjoamista virkistysmahdollisuuksista. Näet, kuinka metsäammattilainen katkoo ja prosessoi tarkasti puunrungon tai kuinka marjastajat keräävät vitamiinit talteen talven varalle. Voit myös katsoa lintuperspektiivistä, kuinka metsämaisema muuttuu tai kiivetä lintutorniin ja nähdä kurkien soidintanssin.

"Suomalaisen esimerkin kautta kerromme, kuinka UPM toimii metsissään", sanoo UPM:n metsistä ja puunhankinnasta vastaava johtaja Jaakko Sarantola. "Toivotamme Sinut tervetulleeksi www.upmforestlife.com -sivulle katsomaan ja kuulemaan metsiemme elämää."

Lisätietoja antaa:
Johtaja Päivi Salpakivi-Salomaa, metsäympäristöasiat. puh 020 41 62 162 tai 0400 754 748
Asiakasviestintäpäällikkö Robert Taylor, metsäympäristöasiat, puh 020 41 62 164
Ympäristöpäällikkö Timo Lehesvirta, metsät ja puunhankinta, Suomi, puh 020 41 64 650

Toimituksille tiedoksi:
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

UPM:n maailmanlaajuinen metsät ja puunhankintaorganisaatio vastaa puuraaka-aineen hankinnasta yhtiön tehtaille ja yhtiön metsien hoidosta. UPM:llä on omia ja sen hoidossa olevia metsiä Isossa-Britanniassa, Kanadassa, Suomessa, USA:ssa ja Venäjällä. Kaikki nämä metsät on sertifioitu. Lisätietoja: www.upm-kymmene.com/sustainableforestry tai www.upm-kymmene.com/traceit tai www.upmforestlife.com.