UPM tuo markkinoille uuden komposiitin, jossa puukuitu korvaa uusiutumattoman raaka-aineen

(UPM, Helsinki, 31.10.2011 klo 12.10) – UPM on kehittänyt uuden komposiitin, josta voi tehdä tuotteita sekä teollisuus- että kuluttajakäyttöön. Uusi komposiitti valmistetaan sellukuidusta ja puhtaista muovipolymeereistä. Kuidun osuus vaihtelee loppukäyttökohteesta riippuen 20 prosentista 60 prosenttiin.

UPM:n kehittämää komposiittia voi käyttää lukuisiin eri tarkoituksiin, toteaa johtaja Stefan Fors. ”Uudesta komposiitista voi valmistaa esimerkiksi elektroniikan tai auton osia, tai vaikkapa huonekaluja, astioita ja muita käyttötavaroita. Mahdollisuudet ovat hyvin laajat. Vahvuutemme on uusiutuva ja puupohjainen sellukuitu.”

Uutta komposiittia voi värjätä ja ruiskuvalaa kuten muovia. Materiaalista valmistetut tuotteet ovat tasalaatuisia, myrkyttömiä ja hajuttomia. Materiaali toimitetaan ruiskuvalajalle granulaatteina, jotka UPM valmistaa Lahdessa.

”Tavoitteenamme on löytää uudelle tuotteelle kansainvälisiä kehityskumppaneita ja kasvattaa tuotantoa liiketoiminnan kasvaessa”, Stefan Fors sanoo.

UPM valmistaa uutta komposiittia kolmea eri lajia: G (General) sopii yleiskäyttöön, esimeriksi kulutustavaroihin, leluihin ja astioihin. S (Surface) on kehitetty erikoispintoja varten ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi huonekaluihin. T (Technical) soveltuu teknisiin käyttökohteisiin, kuten elektroniikkaan. 

UPM:n asiantuntijat esittelevät uutta komposiittia Lahden muovimessuilla 16.–18.11.2011. Osasto Ct1, www.lahdenmessut.fi

Lisätietoja antaa :
Stefan Fors, johtaja, Uudet kuitumateriaalit, UPM, puh: 040 5713338

Myyntipäällikkö Antti Kämäräinen kertoo lisää uudesta tuotteesta englanninkielisessä UPM Viewpoint -videoblogissa osoitteessa: www.upm.fi > UPM Blog.

Kuvia uudesta komposiitista ladattavissa osoitteessa: http://www.upm.com/FI/MEDIA/Mediakeskus/Kuvat/Muut-kuvat/Pages/default.aspx

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 500 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi 

UPM:n Uudet liiketoiminnat (New Businesses and Development, NBD) on olennainen osa yhtiön uudistumista ja Biofore-strategiaa. Uusien liiketoimintojen tavoitteena on luoda lisäarvoa uusiutuvalle puuraaka-aineelle jalostamalla ideat uusiksi tuotteiksi ja liiketoiminnoiksi. Kärkihankkeita ovat uudet kuitumateriaalit, fibrillisellu ja biokemikaalit.


UPM , Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News