UPM tukee Koulujen Aikakauslehtipäivää

Suomen kouluissa vietetään torstaina 11. marraskuuta jo yhdeksättä Koulujen Aikakauslehtipäivää. Päivän teema on tänä vuonna "Lukumedia kutsuu". Päivän järjestäjä Aikakauslehtien Liitto haluaa teemalla korostaa aikakauslehteä mediana, joka kutsuu lukijat lukemaan, katsomaan, tutkimaan ja vertailemaan lehtiä.

UPM tukee Koulujen Aikakauslehtipäivää toista kertaa. Tapahtumapäivänä koulut saavat monipuolisia lehtipaketteja sekä eri ikäryhmille suunnattuja painettuja ja sähköisiä oppimateriaaleja. Materiaalin kautta oppilaat voivat tarkastella, mistä aikakauslehden esittämä kutsu syntyy, mikä aikakauslehdessä houkuttaa ja miten aikakauslehden lukemisessa voi kehittyä.

Oleellinen osa lukukokemusta on paperi. Yksi osa tämänvuotista koulujen materiaalipakettia on "Koe paperi": pieni otos UPM:n paperivalikoimasta. Se havainnollistaa minkälaisia papereita aikakauslehdissä voidaan käyttää. Tarkoitus on kiinnittää lukijoiden huomio siihen, mikä vaikutus paperin valinnalla on lopulliseen lehteen.

Aikakauslehti on suosittu media nuorten keskuudessa. Aikakauslehtien Liiton tekemän tutkimuksen mukaan 12–19-vuotiaiden nuorten käyttämistä eri tiedotusvälineistä aikakauslehdet tavoittavat heidät parhaiten. Aikakauslehtien parissa viihdytään, niistä etsitään tietoa ja lehtien lukemiseen käytetään aikaa. Aku Ankka on ylivoimaisesti suosituin aikakauslehti poikien keskuudessa, tytöt pitävät eniten nuortenlehdistä ja tytöille suunnatuista ihmissuhdelehdistä.

Lisätietoja antaa:
Viestintäpäällikkö Sini Paloheimo, UPM, puh. 0204 15 0025
Mediakasvatuspäällikkö Ulla Paavilainen, Aikakauslehtien Liitto, puh. 2287 7285

UPM
Viestintä
10.11.2004