UPM toimittaa sähköiseen paperiin perustuvan hintanäyttöratkaisun Lahden Euromarketiin

(UPM, Helsinki, 21.11.2007 klo 11.00) – Lahden Euromarketissa on otettu kaupalliseen käyttöön maailman ensimmäinen UPM Ella -sähköiseen paperiin perustuva hintanäyttöjärjestelmä. Sähköisen paperin on kehittänyt ja valmistanut UPM, ja ratkaisun on Tradekalle toteuttanut SYSOPENDIGIA.

Uusi hintanäyttöjärjestelmä toteutetaan marketin hedelmä- ja vihannesosastolla, jossa puolen vuoden ajan kerätään kokemuksia järjestelmän tuomista hyödyistä. Kokemusten perusteella tutkitaan ja päätetään ratkaisun käytön mahdollisesta laajentamisesta Euromarket-ketjussa.

UPM Ella Store Labels –asennukseen kuuluu hintaetikettien lisäksi tuotteistettu kassaintegraatio- ja hallintasovellus sekä myymälän langattomat käsipäätteet. Sähköiset hintaopasteet on myymälässä kytketty suoraan kassajärjestelmään siten, että kassoihin tehtävät hintapäivitykset välittyvät reaaliaikaisesti hintaopasteisiin. Sähköisten hintaopasteiden tietoja, kuten tuotteen hintaa ja vaakanumeroa, voidaan päivittää automaattisesti. Tällä voidaan varmistaa, että hintaopasteissa ja kassalla on aina sama oikea hinta.

"Tradeka tavoittelee järjestelmän avulla joustavuutta tuotteiden hinnoitteluun sekä työtä helpottavia ratkaisuja myymälätoimintoihin. Ratkaisu on ollut käytössä jo jonkin aikaa ja kaikki on toiminut moitteettomasti", Euromarket-ketjun kenttäjohtaja Aulis Anttila Tradekasta toteaa.

UPM Ella Store Labels -etikettien visuaalinen ilme soveltuu erityisen hyvin kaupan ympäristöön ja siihen voidaan liittää brändielementtejä. Sähköiset hintanäytöt toimittaa UPM:n Corporate Venturing –osasto. SYSOPENDIGIA toimii sähköisten hintanäyttöjen jälleenmyyjänä ja integraattorina.

Lisätietoja antavat:
Euromarket-ketjun kenttäjohtaja Aulis Anttila, Tradeka, puh. (09) 733 2639
Johtaja Petri Anttila, SYSOPENDIGIA, puh. 050 560 0223
Tuotemarkkinointipäällikkö Jenni Virnes, UPM Corporate Venturing, puh. 0204 16 8115

UPM
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 ylitti 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM Corporate Venturingin tavoitteena on kehittää ja kaupallistaa uusiin teknologioihin perustuvia liikeideoita ja tuotteita UPM:lle. Venturing-hankkeista ovat syntyneet mm. RFID-etätunnisteliiketoiminta, puumuovikomposiitti, pakkausvahti ja sähköinen paperi. www.upm-kymmene.com, www.ellastorelabels.com

SYSOPENDIGIA
SYSOPENDIGIA Oyj on nykyaikainen ja ketterä ohjelmistoyhtiö, joka toimittaa ja toteuttaa asiakkaidensa kilpailukykyä parantavia ICT-tuotteita, -palveluja ja -teknologioita – ratkaisuja muuttuvan maailman tarpeisiin. Yhtiön kotipaikka on Suomi ja se toimii kansainvälisesti yli 1 100 ammattilaisen voimin. SYSOPENDIGIA on listattu pohjoismaisessa pörssissä. www.sysopendigia.com

Tradeka
Tradeka Oy on Suomen kolmanneksi suurin vähittäiskauppayritys ja lähikaupan markkinajohtaja. Sen toiminta perustuu kolmeen valtakunnalliseen ketjuun, jotka ovat Siwa, Valintatalo ja Euromarket. Tradekalla on 750 myymälää, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on 1,4 miljardia euroa. Tradeka Oy:n suurin omistaja on kansainvälinen pääomasijoittaja Industri Kapital. www.tradeka.fi