UPM tarjoaa uutta ratkaisua metsänomistukseen

(UPM, Valkeakoski, 11.2.2009) - UPM esittää metsänomistukseen uutta ratkaisua, jonka yhtiö näkee keinona varmistaa kotimaisen puun tasaista ja kilpailukykyistä saantia. UPM tarjoaa ostettavaksi suuria metsäomaisuuskokonaisuuksia. Ostajan kanssa UPM tekee tilojen hoidosta pitkäaikaisen puukauppa- ja metsäpalvelusopimuksen.

”Sopimus varmistaa metsänomistajalle vakaan tuoton ja puun menekin sekä helpon tavan omistaa ja hoitaa metsää”, kertoo metsäjohtaja Sixten Sunabacka UPM:n ostajalle tarjoamista eduista. ”Lisäksi tarjoamme ostajille mahdollisuutta sopia myös muun metsäomaisuuden hoidosta UPM:n kanssa. Ammattilaisemme hoitavat jo tällä hetkellä satoja tuhansia hehtaareja yksityisten metsänomistajien metsiä.”

Myytävät tilat sijaitsevat ympäri Suomea, erillään UPM:n metsäomaisuuskeskittymistä ja edustavat pientä osaa yhtiön vajaan miljoonan hehtaarin metsäomaisuudesta Suomessa. Myynnissä on vajaa 30 000 hehtaaria noin 1 000 – 5 000 hehtaarin kokoisia kohteita. Kohteet myydään tarjousten perusteella ja ne ovat myynnissä rajoitetun ajan.

”Yksityismetsien koko Suomessa on suhteellisen pieni. Myymällä suuria tilakokonaisuuksia UPM haluaa parantaa myös metsänomistuksen rakennetta ja edistää metsätalouden kannattavuutta”, toteaa Sixten Sunabacka.

Tietoja myytävistä kohteista löytyy nettisivulta www.bonvesta.fi/viisassijoitus.

Lisätietoja:

Myytävät kohteet: myyntipäällikkö Riitta Väisänen, puhelin 040 751 7972
Muut kysymykset: metsäjohtaja Sixten Sunabacka, puhelin 020 416 3800

www.upm-kymmene.fi
www.bonvesta.fi

UPM Metsä

UPM Metsä vastaa UPM:n Suomen tehtaiden puunhankinnasta ja yhtiön metsistä. Yhtiöllä on myös oma taimitarha Joroisissa. Tehtaiden tarvitsemasta puumäärästä valtaosa hankitaan kotimaan yksityismetsistä. UPM Metsä tekee vuosittain yli 30 000 puukauppaa ja tarjoaa metsänomistajille monipuolisia metsäpalveluja. UPM:n metsäpalvelusopimus sisältää metsänomistajalle räätälöidyn valikoiman metsäpalveluja puukaupasta metsän- ja metsäomaisuudenhoitoon. Metsäpalvelusopimusasiakkaita on yli 13 000. UPM Metsän palveluksessa on noin 600 toimihenkilöä. Suomessa yhtiö omistaa metsää noin 915 000 hehtaaria.