UPM siirtää Haminan meriliikenteensä Kotkan satamaan

(UPM, Kotka, 27.12.2007 klo 11.30) – UPM:n pitkäaikainen yhteistyökumppani, satamaoperaattori Steveco Oy, keskittää roro-liiketoimintansa Kotkaan. Samalla UPM siirtää koko Haminan meriliikenteensä vuoden 2008 alusta lähtien Kotkan satamaan, jossa yhteistyö Stevecon kanssa jatkuu. UPM siirtää Haminasta storo-, roro- sekä valtamerikonttiliikenteensä Kotkaan.

Meriliikenteen siirtäminen Kotkaan osoittautui vertailussa UPM:lle kustannus- ja palvelutehokkaimmaksi vaihtoehdoksi. Keskittämällä toiminnan Kotkaan UPM voi ylläpitää räätälöidyn esikuljetusjärjestelmänsä.

Vuoden 2006 alussa UPM keskitti Itä-Suomen storo- ja roro-laivaliikenteensä Haminaan. Siitä asti UPM on pyrkinyt aktiivisesti vahvistamaan liikennemääriään Haminan satamassa, mutta kehitys ei ole ollut tavoitteiden mukaista. Stevecon roro-liiketoiminnan päälastivirrat ovat viime vuosien aikana vähentyneet merkittävästi samaan aikaan kun kustannukset ovat nousseet. Roro-liikenteen lastivirtoja koskevan kehityksen ennustetaan jatkuvan samanlaisena.

Lisätietoja antavat:
Logistiikkajohtaja Jussi Sarvikas, UPM logistiikka, puh. 0400 620 896
Yksikönjohtaja Jukka Hölsä, UPM Seaways, puh. 040 528 5106

Lehdistötilaisuus:
UPM:n ja Stevecon yhteinen lehdistötilaisuus pidetään tänään klo 13 Haminassa, ravintola Haminan Hovin Brahe-kokoustiloissa, osoitteessa Satamakatu 11.


UPM, Corporate Communications
Media Desk, puh. 040 588 3284
communications@upm-kymmene.com