UPM panostaa puurakentamiseen ja hakee kasvua eriyttämällä saha- ja jalosteliiketoiminnot

Helsinki, 2011-03-31 13:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- UPM:n sahaliiketoiminta jakautuu erillisiin saha- ja jalosteliiketoimintoihin parantaakseen rakennusteollisuuden ja sahatavara-asiakkaiden palvelukykyään. Rakenteellisella muutoksella halutaan palvella puutuotteiden eri käyttäjäryhmiä täsmällisemmin sekä luoda paremmat mahdollisuudet kehittää uusia tuotteita kestävän kehityksen mukaiseen rakentamiseen. 

”Timberin strategia tähtää kannattavaan kasvuun. Ottamalla rohkeasti käyttöön uusia toimintamalleja ja -tapoja voimme parantaa kannattavuuttamme ja kasvattaa niin sahatuotteiden kuin jalosteiden myyntiä”, sanoo UPM:n Metsä- ja Sahaliiketoiminta-alueen johtaja Tuomo Visanko

”Suomen suurimpana mäntysahatavaran tuottajana UPM:llä on vahva asema useilla sahatavaramarkkinoilla. Aiomme vahvistaa markkina-asemiamme jatkamalla sekä palvelujen että tuotteiden kehittämistä eri loppukäyttöteollisuuksille”, sanoo UPM Timber -liiketoimintayksikön johtajaksi 1.6. alkaen nimitetty Ilkka Ylipoti. Ylipotilla on laaja kokemus markkinoinnin ja myynnin johtotehtävistä Euroopan, Aasian ja Australian markkinoilta. Hän toimii tällä hetkellä UPM Raflatacin Aasia-Tyynenmeren alueen johtajana. 

UPM Timberin nykyinen johtaja Arto Halonen on nimitetty sahatavaran jalosteliiketoiminnan, johtajaksi 1.6. alkaen. ”Puurakentamisen tuotteiden ja palvelujen kehittäminen itsenäisenä liiketoimintana on suuri mahdollisuus. Puutuotteillamme on lupaava tulevaisuus sekä rakentamisessa että sisustamisessa. Kehitämme ja kasvatamme liiketoimintaamme yhä markkinalähtöisemmin kuluttajien tarpeisiin”, sanoo Halonen. 

UPM:n jalostetehtaat sijaitsevat Suomessa, Ranskassa ja Venäjällä. 

Lisätietoja antavat:
Johtaja Tuomo Visanko, UPM, Metsä ja Sahaliiketoiminta-alue, puh. 0400 352 990
Johtaja Arto Halonen, UPM, Sahaliiketoiminta, puh. 040 823 2877
Johtaja Ilkka Ylipoti, UPM Raflatac, Aasia-Tyynenmeren alue, puh. +86 136 0187 2112

UPM Timber valmistaa korkealuokkaista mänty- ja kuusisahatavaraa rakennus- ja puusepänteollisuuteen. Sahojen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 2,3 miljoonaa m3 sahatavaraa. UPM:n 7 tuotantolaitosta sijaitsevat Suomessa, Itävallassa, Ranskassa ja Venäjällä. UPM:n sahat Suomessa sijaitsevat Lappeenrannassa (Kaukas), Kajaanissa, Pietarsaaressa (Alholma), Korkeakoskella, ja Porissa (Seikku).

UPM valmistaa kestäviä ja edistyksellisiä puutuotteita rakentamiseen ja sisustamiseen. Vuosittainen tuotantokapasiteetti on 420 000 kuutiometriä jalostetuotteita. Jalosteliiketoiminnan tuotantolaitokset Suomessa sijaitsevat Lappeenrannassa (Kaukas), Heinolassa, Parkanossa (Aureskoski), Pietarsaaressa ja Porissa. UPM:n jalosteliiketoiminnalla on lisäksi tehtaat Venäjällä (Pestovo) ja Ranskassa (Aigrefeuille).